Наливайченко пішов з \”Нашої України\”: курс партії не відповідав його принципам

Наливайченко пішов з "Нашої України": курс партії не відповідав його принципамЕкс-голова СБУ Валентин Наливайченко склав з себе повноваження голови Політичної ради партії \”Наша Україна\” та зупинив своє членство у партії. Про це йдеться у заяві Наливайченка, текст якої наводить \”Українська правда\”.

\”Я складаю з себе повноваження голови Політичної ради партії \”Наша Україна\” та зупиняю своє членство у партії. Дію так, тому що рішення про участь \”Нашої України\” у виборах у форматі Об’єднаної опозиції фатально затягується\”, – зазначив він.

\”Самостійна участь чи утворення партією сепаратних альянсів на виборах суперечать моїй політичній позиції, яку я відстоюю з першого дня перебування в лавах \”Нашої України\”.

Такий підхід йде в розріз з процесом об’єднання опозиції, зраджує багатолітні надії українців, послаблює демократичний рух та неминуче призведе до поразки на виборах\”, – наголосив він.

Водночас Наливайченко підкреслив, що продовжує \”активно працювати в команді єдиної опозиції\”.

Нагадаємо, 28 жовтня 2012 року в Україні мають відбутися парламентські вибори. Наливайченко говорив про те, що \”Наша Україна\” хоче долучитися до єдиного партійного списку опозиції. І пізніше в \”НУ-НС\” говорили, що не братимуть самостійної участі у парламентських виборах. Втім, нині, здається, вимальовується інша картина.

Зазначимо також, що окремі партії-учасниці не бачать почесного голови партії \”Наша України\” Віктора Ющенка у єдиному списку опозиції на парламентських виборах 2012 року.

Джерело

peredplata