Папієв накатає за бюджетні кошти 400 тисяч

Папієв накатає за бюджетні кошти 400 тисяч  Чернівецька облдержадміністрація нещодавно уклала угоду з КП «Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад» на послуги з оренди пасажирських автомобілів з водієм вартістю 392 тис грн. Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Звично, торги провели за процедурою закупівлі «в одного учасника». Мотивували таку неконкурентну процедуру тим, що Чернівецька ОДА завжди користувалась послугами цього комунального підприємства. Дирекція укомплектована автомобілями марок «Мерседес-Бенц Е 320» (на світлині), «Крайслер-300 М», «Ніссан-Прем’єра», «Шкода-Октавія», «Волга», пасажирськими мікроавтобусами.

В обґрунтуванні закупівлі йдеться, що такий автопарк та відповідна підготовка водіїв дає можливість забезпечувати, в разі візиту до області, транспортне обслуговування перших осіб держави, делегацій зарубіжних країн, виставково-ярмаркових заходів державного та регіонального значення.
Нагадаємо, що «Час» вже писав про витрати влади на перевезення своїх тіл. Тоді ми дізнались, що більше 50 тисяч гривень щороку з обласного бюджету витрачається на одну автівку, закріплену за керівниками з облдержадміністрації. А вартість одного кілометра, яким їде чиновник на службовому транспорті, становить близько 5 гривень (з урахуванням вартості пального, амортизації, адміністрування тощо).
Вл. інф.

peredplata