Опозиція оголосила акцію «Україна проти Януковича

Опозиція оголосила акцію «Україна проти ЯнуковичаОпозиція оголосила про початок всеукраїнської акції «Україна проти Януковича». Про це в п’ятницю, 6 липня, заявив на мітингу біля Українського дому голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Про це повідомляє прес-служба Фронту Змін.

«Ми оголошуємо про розширення нашої акції, нашого переможного походу. Ми оголошуємо всеукраїнську акцію «Україна проти Януковича». В кожному куточку України ми повинні показати, як ми показали на Європейському майдані – ми вигнали Януковича з Українського дому – ми виженемо його з кожної української хати».

«Як тільки президент спробуєте проштовхнути неконституційний закон про мови, ще раз проштовхнути закон, який розколює Україну, – ця акція буде стояти під Межигір’ям до того моменту, доки він не подасте у відставку. Після наступного порушення президентом Конституції всі ми зустрічаємось біля Межигір\’я, і ми покажемо, хто в домі господар», – заявив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк наголосив, що наслідком акції «Україна проти Януковича» мають бути дострокові парламентські і президентські вибори. «Президент боїться написати заяву про відставку. Але ми змусимо його це зробити. Якщо він не піде у відставку, ми ухвалимо новою демократичною більшістю закон України про порядок імпічменту президента. І першим під імпічмент піде президент Янукович», – наголосив він.

«Той, хто думає, що він володіє країною, що 46 мільйонів українців будуть працювати на нього, – буде знесений. Кожен президент повинен знати – він відповідає перед народом України, він несе важкий і складний хрест, він відповідає перед кожним . А якщо він не несе цю відповідальність, то він буде знесений. І люди, які були на цьому майдані, довели – ми можемо знести будь-кого і вселили страх в сьогоднішню владу. Це наш перший спільний переможний похід», – заявив Арсеній Яценюк.

Голова Ради Об’єднаної опозиції наголосив, що точкою збору акції залишається Український дім. «У будь-який момент, коли вони захочуть прийняти закон чи змінити Конституцію і відібрати в українців мову, майбутнє їх і їхніх родин, звідси ми будемо захищати Україну».

Він подякував кожному, хто стоїть на Європейському майдані. «Тут знакове місце для нас. Знакове місце Українського дому на Європейській площі. Тому що Україна є європейською державою, а українці – справжні європейці. І ми будемо себе поводити, як господарі в своїй країні».

peredplata