В Чернівцях презентували \”Чеснометр\” для депутатів

В Чернівцях презентували "Чеснометр" для депутатівСьогодні в Чернівцях активісти руху \”Чесно\” презентували дослідження на відповідність критеріям доброчесності чинних народних депутатів України. На презентації був присутній також ідеолог руху Олег Рибачук. Як ми вже писали, ні один депутат вихідець з Буковини не пройшов шестискладний тест на доброчесність.

Пан Рибачук зауважив, що дані дослідження не є остаточними і можуть змінюватися, як тільки до руху потрапить інформація, що підтверджує або спростовує відповідність кандидата тому чи іншому критерію. І, зважаючи, що наразі з 450 кандидатів тільки 3 відповідають усім шести критеріям, то після більш детального дослідження може виявитися, що тільки депутат Лановий, який приступив до депутатської діяльності тільки в червні 2012 року, відповідає всім ознакам, а не всі троє.

– Ми зробили тільки зріз, а скільки там кісток ще можна знайти, можна тільки собі уявити, – зауважив Олег Рибачук. А на обурення депутатів на результати дослідження, сказав, що це нагадує йому реакцію депутата-регіонала Євремова, який заявив: \”Ето оні мєня собіраютса фільтровать!\”.

Рибачук наголсив, що нинішні депутати самі від себе в захваті, а тому забули, що статус депутата – це передусім робота. Депутатів потрібно вивести з трансу, або ввести в новий парламент людей притомних.

Наразі в \”Чесно\” почалась робота по аналізу кандидатів, які будуть висуватися чи будуть у списках на виборах 2012 року в кожному з регіонів. І тут враховуватимуть також незмінність політичної позиції (у випадку, якщо людина переходила з опозиційної сили до партії влади).

peredplata