Якщо священник вчинив хуліганство, він також має відповідати перед законом, – політолог.

Священники в Україні є такими самими громадянами, як і представники всіх інших професій, і за вчинення ними хуліганських дій також мають нести відповідальність.

Таку думку в коментарі molbuk.ua висловив директор Інституту світової політики, політолог Євген Магда, говорячи про інцидент із священнослужителем, який влаштував скандал у редакції газети “Молодий буковинець” 30 квітня.

“Я є послідовним прихильником тієї істини, що якщо не знаєш, як діяти, то дій за законом. Я хочу нагадати, що в Україні, як і в більшості цивілізованих країн світу, церква відділена від держави. Тому, відповідно, люди, які працюють священниками – служителі культу, в принципі, є такими самими громадянами, як і ми з вами”, – повідомив Євген Магда.

Політолог вважає, що якщо людина в умовах надзвичайної ситуації, яка проголошена в межах України, здійснює хуліганські дії, то вона повинна понести оперативну адміністративну відповідальність.

“Я, чесно кажучи, не знаю, чи зараз закривають на 15 діб чи ні, але я думаю, що якби священник, який прийшов до редакції “Молодого буковинця”, пару днів помів би тротуари в Чернівцях, то це суттєво вплинуло б на правосвідомість представників УПЦ МП вцілому і окремо представників відповідної єпархії”, – сказав Євген Магда.

Нагадаємо, вчора до редакції газети “Молодий буковинець” прийшов священнослужитель УПЦ МП архімандрит Никита, який демонстративно кашляв на працівників редакції та поводився нахабно. При цьому він акцентував на тому, що прочитав у “МБ” про те, що він хворий на COVID-19. Після цього Никита написав листа до СБУ, в якому просив правоохоронців закрити редакцію на карантин.

peredplata