У жовтні буковинськими міліціонерами затримано 2 групи квартирних крадіїв

За 9 місяців 2012 року зареєстровано 4399 злочинів. У тому числі 1445 тяжких та особливо тяжких злочинів, із яких встановлено 1220 осіб.
Суттєво менше зафіксовано випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень (-19,2%), у т.ч. у два рази менше їх зі смертельними наслідками (-50%), зґвалтувань (-42.9%), незаконних заволодінь транспортними засобами (-24.4%), грабежів (-12,3%), розбійних нападів (-16.7%), крадіжок всіх видів (-12,9%) тощо.

За скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів до кримінальної відповідальності притягуються 805 злочинців, серед них 3 особи, яких викрито у бандитизмі, 18 убивць, 22 особи, які спричинили тяжкі тілесні ушкодження, 33 розбійники, 101 грабіжник, 9 ґвалтівників, 33 викрадачі авто та 21 особа, яка діяла у складі організованих злочинних груп.

Зокрема, у жовтні затримано 2 групи, які скоювали квартирні крадіжки на території нашої та інших областей.

Членів однієї з груп, куди входили 3 осіб, затримали аж в місті Донецьку. Вони скоювали крадіжки із помешкань громадян шляхом розлому серцевини та підбору ключа до замка вхідних дверей не тільки на території м.Чернівці, але й в Донецькій області.

Ще двох злочинців – громадян іноземної держави нами затримано у м. Хмельницький, які таким же шляхом вчиняли крадіжки із помешкань громадян. На даний час доведено їх причетність до 4 злочинів на території Першотравневого району м. Чернівці.

Крім цього, на початку вересня припинено діяльність ще однієї групи квартирних крадіїв у складі двох жителів Сторожинецького району, які вчиняли крадіжки із помешкань громадян на території Глибоцького та Сторожинецького районів області. Один з них розшукувався міліцією за скоєння незаконних заволодінь транспортними засобами.

Приділили більше уваги виявленню злочинів латентного характеру. Так, задокументовано 430 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, з них 229 фактів безпосереднього збуту наркотиків, викрито 102 злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї, 3 – з торгівлею людьми, 42 – із порушенням адміністративного нагляду, 38 – із втягуванням неповнолітніх у злочинну діяльність.

Маємо досить позитивні напрацювання на фоні інших областей по виявленню та знешкодженню організованих злочинних угрупувань. Виявлено, задокументовано та направлено до суду кримінальні справи на 6 організованих злочинних груп, з них дві з міжнародними зв’язками, з яких одна сформована на етнічній основі.

Завдяки проведенню профілактичних заходів вдалося досягти суттєвого зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод (192 проти 215), по даних фактах порушено 90 (проти 73) кримінальних справ, у т.ч. 28 (проти 17) по фактах ДТП зі смертельними наслідками.
З початку року у ДТП загинуло 43 особи (проти 49), травмовано 203 (проти 234). Виявлено 34120 порушень правил дорожнього руху, у тому числі 4153 факти керування у нетверезому стані.

Під постійною увагою знаходиться робота по захисту бюджетних коштів. Задокументовано 204 злочини, пов’язані з їх незаконним використанням, 167 злочинів у сфері господарської діяльності, 386 службових злочинів.

Порушено 12 кримінальних справ по злочинах зі збитками понад 1 млн. гривень та 115 – зі збитками понад 100 тисяч гривень.

У сфері земельних відносин виявлено 35 злочинів.

Про це повідомляє сектор зв’язків із громадськістю УМВС в Чернівецькій області.

peredplata