Чернівецькі правоохоронці знищили 50 кілограмів наркотиків

Чернівецькі правоохоронці знищили 50 кілограмів наркотиків Наркотичні засоби, які фігурували майже у 85 кримінальних справах, як речові докази і по яким винесені вироки судів, днями правоохоронці Буковини знищили.
Знищення наркотичних речовин відбувалося комісійно. Співробітники міліції, представники прокуратури та СБУ на міському сміттєзвалищі шляхом спалювання утилізували близько 50 кілограмів макової соломки, психотропних речовин, марихуани та інших прекурсорів.

– В цьому році найбільше вилучено макової соломки. Однак у багатьох справах фігурувала марихуана та опій. Наприклад, знищено 2 кілограми макової соломки, яку 50-річна жителька Сторожинецького району вирощувала, виготовляла та збувала на території області – розповів заступник начальника ВБНОН УМВС Олександр Божек.

Крім того, міліціонерам вдалося виявити кілька підпільних домашніх лабораторій із виготовлення амфетаміну. Вилучені речові докази за рішенням суду теж спалили.

Аналізуючи всі кримінальні справи, які порушені з початку року по незаконному обігу наркотиків у відділі БНОН склали своєрідний портрет наркоділка. За словами правоохоронців, якщо брати до уваги місто, то це молодь віком 25-30 років, яка ніде не працює, рецепти знаходить в інтернеті, якщо взяти сільську місцевість області, то це більш старше покоління, яке вдома вирощує макову соломку і в подальшому її збуває.

Олександр Божек також повідомив, що комісійне знищення вилучених наркотиків і психотропних речовин відбувається кожного місяця.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata