Українці хочуть гнати в шию кнопкодавів

Українці хочуть гнати в шию кнопкодавів87,6% громадян України підтримують ідею позбавлення мандата народних депутатів, які голосують чужими картками під час голосування у Верховній Раді. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Центром Разумкова і Фондом \”Демократичні ініціативи\” імені Ілька Кучеріва в грудні 2012 року.

Не підтримують ідею позбавляти нардепів мандата за це 7,1% опитаних. Не визначилися – 5,3% опитаних.

Водночас, більшість громадян не підтримують низку ініціатив, які були озвучені парламентарями або вже втілені у життя.

Зокрема, дві третини населення України (64,8%) не підтримують запровадження 10%-го збору до Пенсійного фонду з продажу іноземної валюти. Підтримують таку ініціативу втричі менше респондентів – 20,7%. Не визначилися – 14,5% опитаних.

Створення демографічного реєстру, який міститиме інформацію про кожного громадянина України, у тому числі, біометричну інформацію (зокрема відбитки пальців) та запровадження біометричних паспортів підтримують менше чверті опитаних (23,0%), не підтримують – більше половини (58,8%). Не визначилися – 18,2% опитаних.

Запровадження можливості використання органів всіх померлих людей для трансплантації, за винятком лише тих випадків, якщо людина за життя заборонила використовувати свої органи після смерті, підтримують 27,6% опитаних, не підтримують – більше половини (52,6%). Не визначилися – 19,8% опитаних.

Суперечливе ставлення до ініціативи розформувати підрозділу міліції спецпризначення \”Беркут\”: її підтримують 35,6%, а не підтримують 27,8%, а 36,6% респондентів не визначилися зі своїм ставленням до такої ініціативи.

Українці хочуть гнати в шию кнопкодавів

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з \”Демініціативами\” з 21 по 24 грудня 2012 року. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Про це повідомляється на сайті Фонду \”Демократичні ініціативи\” імені Ілька Кучеріва.

peredplata