Ще одна рада на Буковині висловилась щодо недовіри Осачуку

Банилівська територіальна громада Вижницького району підтримала рішення про звернення до обласної ради з проханням ухвалити рішення про висловлення недовіри голові Чернівецької ОДА Сергію Осачуку.

Про це  повідомили у Банилівській ТГ.

Відомо, що на засідання з’явилися 14 депутатів, які одноголосно підтримали цю ухвалу.

 

Своє рішення сільрада мотивувала низкою проблем у громаді, які відмовляється вирішувати голова ОДА, серед яких – завершення реконструкції скандального газопроводу “Джурів – Банилів”.

Нагадаємо, раніше Чернівецька райрада ухвалила рішення звернутись до Чернівецької обласної ради з проханням ухвалити рішення про висловлення недовіри голові ОДА Сергію Осачуку.

 

Нагадаємо, минулого тижня жителі Вижницького району частково перекрили рух автодорогою H-10 біля перехрестя у селі Дубівці Чернівецького району.

Таким чином, буковинці вимагають у представників місцевої влади відновити газопостачання у будинках села Коритне Банилівської сільської громади.

Протестувальники заявляють, що в них немає газопостачання вже понад три місяці.

Нагадаємо, що повінь 2020 року зруйнувала газопровід через річку Черемош. Без газопостачання на той час, залишилося 6 населених пунктів: Банилів, Коритне, Замостя, Бережонка, Слобода-Банилів, Бережниця Вижницького району. Це дві з половиною тисячі споживачів газу, зокрема школи, садочки та медзаклади.

 Наприкінці серпня 2020 року, «Чернівцігаз» відновив газопостачання жителям Вижничинни, шляхом будівництва тимчасового підвідного газопроводу. Його довжина склала близько 1200 метрів, а вартість понад один мільйон гривень. Однак, цей газопровід став тимчасовим розв’язанням проблеми, адже його пропускної спроможності вистачило щоби забезпечити споживачів газом тільки в неопалювальний період.

Згодом «Чернівцігаз» почав вимагати у держави кошти для будівництва постійного газопроводу час від часу відключаючи тимчасовий газопровід і провокуючи тим самим невдоволення мешканців сіл. 

У селі Коритне, мешканці якого переклири трасу міжнародного значення, газ відсутній через невідремонтований газовий перехід “Джурів-Банилів”. АТ “Чернівцігаз”  газогін не ремонтує, посилаючись на відсутність коштів на ці роботи у тарифі. Періодичними відключеннями споживачів від газу які провокують протести буковинців і збільшують соціальну напругу,  приватна фірма шантажує Чернівецьку ОДА, уряд і Президента,щоб ті виділили їй 9 мільйонів гривень на ремонт газогону.   

peredplata