Канада – рідна сестра України!.

Канада – рідна сестра України!
Канада продовжує розширювaти військову , фінансову, гуманітарну та іншу підтримку безпеки Україн
Канада твердо підтримує суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Канада стривожена та засуджує російські загрози та нарощування військової могутності в Україні та навколо неї. Канада, як і раніше, прихильна до дипломатичного рішення і продовжує закликати Росію до деескалації та початку змістовного діалогу. Будь-яка подальша агресія з боку Росії матиме серйозні наслідки, і Канада продовжує працювати з союзниками та партнерами над скоординованою відповіддю.
Сьогодні Канада оголошує про виділення 340 мільйонів доларів на негайну підтримку України, а також на продовження та розширення військової місії канадських збройних сил щодо навчання та нарощування потенціалу в Україні UNIFIER.
Це продовження та розширення військової присутності Канади на підтримку України гарантує, що військовослужбовці Збройних сил Канади (CAF) продовжуватимуть проводити розширену військову підготовку та наставництво для сил безпеки і оборони України до кінця березня 2025 року. Найближчими днями додаткових високопрофесійних 60 військовослужбовців буде відправлено до України, щоб приєднатися до приблизно 200 канадських офіцерів, які вже перебувають в Україні. Найближчим часом загальна чисельність віськових канадських інструкторів становитиме 400 військовослужбовців збройних сил Канади. CAF також працюватиме з Управлінням з безпеки зв’язку щодо підтримки розширеного співробітництва в галузі розвідки, кібербезпеки та кібероперацій.
Крім того, Канада надасть 50 мільйонів доларів на розвиток та гуманітарну допомогу, а також додаткову підтримку Програмі операцій із встановлення миру та стабілізації для підтримки реформ сектору безпеки України та підвищення потенціалу її інститутів сектору безпеки. Канада також поставить Україні необхідне військове спорядження.
“Канада сповнена рішучості зберігати глобальну безпеку та заснований на правилах міжнародний порядок. Ми продовжимо працювати разом з нашими союзниками та партнерами на підтримку України в умовах російської агресії. Сьогоднішня заява зміцнює нашу здатність просувати дипломатичне рішення, що є єдиним життєздатним шляхом уперед для Росії”.
Ростислав Демчук

peredplata