Російських дипломатів висилають з Вашингтона

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Більше двох десятків російських дипломатів сьогодні були змушені залишити посольство у Вашингтоні на вимогу Держдепартаменту США
Про це повідомив посол РФ у Сполучених Штатах Анатолій Антонов.
Ба більше того! Посол РФ Анатолій Антонов заявив, що Вашингтон дав йому ясно зрозуміти необхідність залишити цю посаду до квітня у випадку, якщо РФ не видасть візи для співробітників служби безпеки американського посольства в Москві.
За час перебування Анатолія Антонова на посаді посла Росії у Сполучених Штатах понад 120 російських дипломатів та співробітників посольства (близько 300 осіб з урахуванням членів сімей) було вислано зі США.
Довідка! Анатолій Антонов став посолом РФ у США у серпні 2017 року. До цього він обіймав високу посаду в Міністерстві оборони Росії, через що після захоплення та анексії українського Криму його було включено до санкційних списків ЄС, Канади та України. У березні 2021 Антонов був відкликаний до Москви після того, як президент США Джо Байден назвав президента РФ Володимира Путіна “вбивцею”. Він повернувся до Вашингтона після саміту Байден – Путін у червні 2021 року.

peredplata