Вкладники кредитної спілки у Чернівцях не втрачають надії

Вкладники кредитної спілки у Чернівцях не втрачають надії«Час» писав про півсотню ошуканих вкладників кредитної спілки «Бісер» у Чернівцях. Потерпілі розповідають про безслідне зникнення більше 11 мільйонів гривень. Однак спершу розглядали справу тільки щодо розкрадання кредитних коштів керівником спілки Олександром Авербухом, за що йому присуджено 3,5 роки ув’язнення. Тоді самі вкладники не були визнані потерпілими.

І от після неодноразових звернень до всіх рівнів усіх правоохоронних органів була відкрита друга кримінальна справа стосовно розкрадання головою кредитної спілки «Бісер» Авербухом грошей вкладників в особливо великих розмірах. Справа наразі перебуває на розгляді в Першотравневому районному суді (вул. Головна, 105) і на 10:30 9 квітня призначено друге досудове засідання.

Нагадаємо, що за першою порушеною проти Авербуха кримінальною справою тільки стосовно кредитів, а не вкладів, чоловіка засуджено до 3,5 років в’язниці. Зараз чоловік перебуває в Чернівецькому СІЗО.

Наразі відкрито й третю кримінальну справу, за якою триває досудове розслідування, стосовно групового розкрадання коштів вкладників та несплати податків до Пенсійного фонду (що призвело до банкрутства спілки), в чому підозрюються три посадові особи кредитної спілки і спостережна рада.
Вл. інф.

peredplata