«Ось така подяка»: мережу обурило відео, в якому переселенець у Чернівцях назвав їжу від волонтерів «баландою»

Буковинців у соцмережах украй обурило відео переселенця із Харкова на прізвище Лобанов, який в одному зі своїх відео, знятому в Чернівцях, назвав їжу від волонтерів “баландою”.

Відповідне відео викладене у фб-групі СтопХамЧернівці, пише molbuk.ua

“Ось така подяка нашим волонтерам”, – написав буковинець Андрій Ганич, який опублікував відео харків’янина у групі.

На відео переселенець із Харкова сидить у кафе перед стравами і коментує російською:

“Друзі біженці, якщо ви знаходитеся в Чернівцях і вам набридла ця волонтерська баланда, то в ресторані “Шиллер” комплексні обіди – 50 гривень. Усе дуже пристойно, все дуже смачно”, – каже чоловік.

 

В іншому відео він показує приміщення, в якому його прихистили. Знімає все: туалет, кухню, спальню.

Буковинців обурило таке ставлення переселенця. Знайшли посилання також на тік-ток-сторінку “блогера”.

Чоловік активно знімає відео. В одних він розповідає, що російська мова – це зовсім не проблема, мовляв, “какаяразніца”. В інших розповідає своїм знайомим, які захочуть переїхати з Харкова до західних міст України, що тут можна безкоштовно жити і харчуватися, а також безпечно вести бізнес.

“Тут можна перечекати і потім повернутися назад. Єдина проблема – якщо ви призовного віку, вас можуть поставити на військовий облік”, – додає чоловік.

Він також постить відео, як їздить машиною, де їсть і тренується.

У коментарях буковинці написали все, що думають про чоловіка.

“Люди посліднім діляться, приймають, годують, одягають, захищають. Але є таке гівно, що зіпсує враження про всіх переселенців”

“Повертайся, мурло, додому і нехай тобі твоя готує. Дякуй людям і на колінах цілуй руки які тебе прихистили і дали “баланду”. Люди гинуть за те, щоб ти жерло тут “баланду”.

“Це шок! Як можна бути такими невдячними?! Потрібно було залишатися вдома і проблем б таких не було ….”

“Головна 119 та О. Кобилянської 32 – найкращі кухні, що забезпечать найкращими гарячими стравами! Особливо приїжджих з гарячих точок!”- натякають коментатори на адреси військкоматів.

“Знайдуться і такі, що їм і там також буде не смачно, не комфортно і баланда. Багато є невдячних”

“Господи, хтось останнє віддає, знаю таких, а він таке говорить”

“Вихованість на рівні підлоги, ну як можна називати їжу баландою, люди стараються, готують, віддають свої продукти харчування, а у відповідь отримують образу. Купи продукти, приготуй і не забирай тоді їжу у тих хто дійсно цього потребує”

“Величезну зневагу проявив цей чоловік. Але мені доводилося в тому ж місці розселення біженців проводити опитування щодо їх потреб, і спостерігати дзеркальну ситуацію: та бабця, що сидить в приміщенні на початку 2-го відео дякувала дуже багато раз, і казала, що отримують все, що їм необхідно. (Ще й храми наші дуже хвалила).
Здебільшого (в дуже переважній кількості випадків) біженці, з якими я спілкувався, були дуже вдячними, а часто і самі хотіли чимось допомогти.Прикро, що зустрічаються такі цинічні, і зневажливі люди”.

“А чому ти ходиш по Чернівцях і ведеш себе по хамськи? Щось не подобається – зібрав манатки і назад додому. Ти призовного віку, записуйся добровольцем і на передову. Там тебе усе влаштує”

“Я думаю, що на фронті йому будуть умови в самий раз”.

Проте знайшлися й такі, хто став на захист переселенця:

“Ви знаєте, я його підтримую, бо не знати точно, що їм там дають. Це нормально, коли людина за стільки часу хоче нормальної їжі домашньої, а не салат з мівіни з хлібом. У мене подруга переселенка живе в гуртожитку, каже, дали на вечерю такого салату, порція як столова ложка. Я розумію, що вони типу в “гостях” і їм ніхто не “должен”. Але де тоді вся гуманітарна допомога, що передають люди з-за кордону? Правильно, вкрадена)) Привезли їм 800 постільних наборів, не дали жодного. Як б&ть украсти все, не половину, не двісті, а все. Привезли горнятка для них… теж не видали. Мені дико з такого. Мені цікаво, чи вони думають, що бомби можуть полетіти і до них і вони теж можуть залишитись без даху над головою? Треба бути людьми, бо завтра біда може прийти і в Західну хату!Переселенці теж хочуть відчуття дому, хочуть домашнього і хорошого, чи вони не люди? Лише чернівчани люди“, – написала одна з коментаторок.

peredplata