World Population Review: Індія обійшла Китай за чисельністю населення

Населення Індії наприкінці 2022 року становило 1,417 мільярда людей, що на п’ять мільйонів людей більше, ніж у Китаї, повідомляє Bloomberg, посилаючись на дані організації World Population Review.

17 січня влада Китаю оголосила , що вперше з 1960-х років чисельність населення країни в 2022 році скоротилася на 850 тисяч осіб у порівнянні з попереднім роком. За даними Державного статистичного управління КНР, у країні проживає понад 1,411 мільярда осіб.

За оцінкою World Population Review, станом на 18 січня населення Індії досягло 1,423 мільярда людей. Інша дослідна організація Macrotrends стверджує, що в Індії проживає 1,428 мільярда людей.

Індія офіційно не повідомляла нові дані про чисельність населення. Кожні десять років у країні проводять перепис населення, але у 2021 році його перенесли через пандемію коронавірусу. В ООН прогнозували, що Індія обжене Китай за чисельністю населення наприкінці 2023 року.

Bloomberg зазначає, що половина населення Індії – це люди молодші 30 років. Близько 800 мільйонів людей отримують від уряду безкоштовне продовольство – це найбільша подібна програма у світі.

У листопаді 2022 року населення Землі, за оцінкою ООН, зросло до восьми мільярдів людей. За підрахунками організації, збільшення населення Землі однією мільярд пішло 12 років.

peredplata