“Давос. Це — сoрoм. Нинішня влада помножила Україну на нуль.А наслідки?”, – Олексій Гончаренко.

На своїй сторінці в Фейсбук Олексій Гончаренко написав допис про виступ Зеленського в Давосі.

Далі пряма мова:

На таких заходах, як форум у Давосі, все найцікавіше відбувається не на сцені, а в кулуарах. Мені стало цікаво, чому на промові Зеленського було так мало людей і я поспілкувався з цього приводу з кількома нашими міжнародними друзями. Їх відповіді були схожими, проте найкраще всіх підсумував поважний американський журналіст:

– “Розумієш, важко не помітити, що українська делегація цього року, м’яко кажучи, не у своїй тарілці. У той час, як світові лідери думають над розв’язанням світових проблем, Зеленський розповідає банальності, ідеї, термін придатності яких вийшов. Тому пустий зал на промові Зеленського ― закономірний результат. України начебто цього року тут і нема. Раніше ви активно просували свою позицію. Настільки, що деякі наші політики заговорили про “втому” від України. Тепер, схоже, про Україну почнуть забувати”.

Це — сoром. Потрібно розуміти, що ще кілька таких провальних форумів і міжнародній суб’єктності України настане кінець. Замість нас тут пусте місце, а воно, як відомо, довго пустувати не може. Його з радістю займе Росія. Нинішня влада помножила Україну на нуль. А наслідки розгрібати знову доведеться нам з вами.

P.S. Як вважаєте, може, Зеленському краще взагалі не їздити на міжнародні зустрічі (нам від того лише проблеми)?

Олексій Гончаренко

 

peredplata