Чернівці: Вшанували пам’ять знаменитого земляка Бориса Горелікова

На стадіоні спортивного комплексу «Маленький Париж» у Чернівцях відбувся молодіжний футбольний турнір пам’яті колишнього голови федерації футболу Буковини, арбітра, делегата вищої ліги ФФУ Бориса Горелікова.

Взяли участь у ньому юні спортсмени з кількох областей України – Івано-Франківської та Вінницької і низка футбольних клубів Буковини. Золоті медалі виборов клуб “Вижниця-Іспас”.

Організував турнір внук Бориса Горелікова – Олександр Столер з Франкфурта-на-Майні з однодумцями. Змагання викликали неабиякий інтерес не лише у поціновувачів футболу, а й у тих, хто знав Бориса Горелікова. Вони радо спілкувалися з внуком знаменитого футбольного функціонера, який стояв біля витоків дитячо-юнацького футболу, розмовляли з друзями, яких давно не бачили.

“Борис був унікальним чоловіком, чітким, пунктуальним і дуже гуморним. Він умів підняти настрій всьому стадіону. Одного разу він зчинив справжній фурор, коли у дощ судив матч з парасолькою. Борис не міг жити без футболу, він був у грі до кінця. Такого друга завжди не вистачатиме”, – зазначив відомий тренер і футболіст Володимир Воронюк.

“Дід привив мені любов до футболу, і це на все життя. Я живу в Німеччині, але завжди вболіваю за збірну України, спілкуюся з багатьма українськими легіонерами у німецьких клубах. Радий, що у Чернівцях так люблять футбол і так поважають пам’ять мого діда – Бориса Ароновича. Принагідно передаю вітання від дружини Бориса, моєї бабусі – Анни. Дякую тим, хто відвідав турнір, і тим друзям нашої родини, які прийшли на стадіон побачитися зі мною і вшанувати Бориса Горелікова. Слава Україні!” – заявив Олександр Столер.

“Це найменше з того, що я можу зробити для нашого спільного з тобою друга Бориса – провести турнір “Вчимося пам’ятати”. Радий, що стільки команд зголосилося на участь у ньому, що він був цікавим і напруженим, і у результаті перемогла буковинська команда з Іспаса. Ми зробимо цей турнір традиційним, а наступного року сподіваємося вже на участь команд з Молдови та Румунії, які хотіли, але не змогли приїхати через пандемію. “Маленький Париж” завжди готовий для великих турнірів”, – наголосив власник спортивного комплексу, відомий меценат Йосиф Віцнудель.

“Борис Аронович був знаковою фігурою для буковинського та українського футболу. Шаную те, що був серед його друзів, перетинався з ним на футбольних змаганнях. Пам’ятаю ауру, яку завжди створював у компаніях цей життєрадісний, гострий на розум чоловік. Ми завжди про нього згадуємо. Дякую організаторам, що запросили мене на це футбольне свято”, – зазначив народний депутат України Георгій Мазурашу.

“Дуже вдячна всім, хто підтримав Сашка з організацією турніру пам’яті мого чоловіка. Рада, що його пам’ятають. Я теж дуже люблю і пам’ятаю Чернівці і всіх вас. Миру вам і щастя”, – сказала у телефонній розмові вдова Бориса – Анна Горелікова.

Борис Гореліков був моїм другом, прекрасно знався з нашими журналістами з “Голосу України”, був співорганізатором буковинського футбольного турніру на призи нашої газети. Я думаю, і у пам’яті колег він теж залишився завжди усміхненим та гуморним. Добре, що у нього виріс такий небайдужий, розумний і футбольний онук – Шурик, як його називав дід.

Сергій СУЛИМА.

Фото автора, Йосифа Віцнуделя, Олександра Столера і ще багатьох друзів.

http://www.golos.com.ua/news/136800

peredplata