Якою буде цього року осінь в Україні, та коли чекати на перші заморозки

Літо вже підходить до кінця й скоро з’явиться на порозі осінь. Народний синоптик Володимир Деркач розповів, якою буде осінь в Україні та чи варто чекати на бабине літо.

За словами синоптика, осінь буде прохолодною та сонячною, але не такою сухою, як в минулому році. Будуть часткові опади до 8 днів за сезон. Середня температура повітря коливатиметься близько +8 градусів, щоб робить осінь більш холодною, ніж торік. Цієї осені буде аж 2-3 бабиних літа, тому буде час трохи погрітися перед настанням зими, бо в 2023 році вона прийде рано та з сильними морозами.

Погода в Україні на вересень 2023.

Вересень буде класичним осіннім місяцем. Температура в середньому складе +13° C.

Перші дні вересня будуть ще теплими, але через кілька днів прийде різке похолодання, яке буде супроводжуватися сильними вітрами та короткочасними опадами. Така погода триватиме недовго й вже о другій половині першої декади вересня знову потеплішає й опадів майже не буде. Можна сказати, що це й буде перше короткотривале бабине літо. Після цього, будуть невеликі дощі, під впливом яких знизиться температура повітря. Однак, потім, у другій декаді вересня прийде друге бабине літо та знову потеплішає. Тепла погода триватиме аж до кінця третьої декади вересня. Однак, невеликі дощі все ж будуть.

Погода в Україні на жовтень 2023.

На початку жовтня денна температура буде ще досить теплою й в деякі дні сягатиме +14° C, а от вночі з’являться перші заморозки, які протримаються не довго. В кінці першої декади жовтня температура знизиться й будуть невеликі дощі. Така погода триматиметься аж до початку другої десятиденки місяця.

На початку другої декади жовтня знову повернеться досить тепла та ясна погода, без опадів, але триватиме вона не довго.

Третє бабине літо прийде відразу після Покрови. Погода вдень буде теплою та сухою, а вночі температура повітря різко падатиме, але заморозків не буде.

Третя декада жовтня буде помірно теплою, але температура повітря буде потроху знижуватися.

Погода в Україні на листопад 2023.

Погода на початку листопада буде прохолодною, яка супроводжуватиметься частими дощами. Денна температура повітря буде трохи вищою за 0°С, а нічна із позначкою «мінус».

У другій декаді листопада знову потеплішає, опадів майже не буде. Очікується лише кілька днів з короткочасними дощами.

Початок третьої декади жовтня буде прохолодним, без опадів. Денна температура повітря буде трохи вище 0° C, а от вночі все частіше траплятимуться заморозки, але не кожного дня.

Починаючи з середини третьої декади почнеться різке зниження температури повітря. Опадів стане більше, може навіть піти мокрий сніг. Така погода триватиме до останнього дня.

peredplata