«По дорозі губиться городина»

«Поки доїжджаємо зі свого села до Чернівців, мало не розсипаємось по ямах-вибоїнах, якими вже впродовж тривалого часу вкритий шлях до обласного центру, — крик душі мешканців с. Перебиківці Хотинського району. – І ніхто не хоче допомогти, ніхто наче нічого не бачить. Особливо сутужно тому, що наше село розташоване на відшибі, до нього й так незручно діставатися не лише з Чернівців, але й з Хотина. А ми ж вирощуємо овочі, причому в Перебиківцях майже усі цим займаються. Зважаючи ж на те, що з ранньої весни до пізньої осені, а також взимку доставляємо свою продукцію на ринки області, нещадно ламаються розбитими дорогами авта, навіть губиться з кузовів городина. Куди не звертаємось, результату немає. Допоможіть нам, благаємо…»

Начальник відділу експлуатації Чернівецького облавтодору Ірина Михайлівна Голюк:
— Річ у тім, що ми є підрядниками і виконуємо роботи, котрі доручає та фінансує служба автомобільних доріг області. Задля вирішення зазначеної проблеми громада Перебиківців має звернутися до свого голови села або до депутата райради, обґрунтувати прохання з обов’язковою вказівкою назви дороги (адже може бути, що вона є комунальною чи відомчою і не перебуває на балансі у Служби автодоріг області).
Тоді у встановлені законом терміни це питання буде розглянуте. Досі, наскільки мені відомо, звернення від громади Перебиківців не було…
Головний інженер філії «Хотинський райавтодор» Василь Михайлович Здолини:
– Ми – державна структура, яка фінансується Службою автодоріг. Для належного ремонту дороги Строїнці-Перебиківці, про яку йдеться, потрібні великі кошти. Адже там гравійне покриття, і навіть грейдером вирівняти не вдасться у зв’язку із тривалою відсутністю дощів. Та щойно розм’якне покриття, візьмемося і за вказану проблему.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata