«Допоможіть відновити роботу радіо!»

«У наших населених пунктах вже впродовж тривалого часу не працює дротове радіо, і сьогодні ми з незрозумілих причин позбавлені найдоступнішого та найдешевшого джерела інформації, не маємо змоги почути голос Національної радіокомпанії України, як і трансляції Чернівецького обласного та Хотинського районного радіо, милувати слух українським словом, — крик душі мешканців с. Поляна, від їх імені – Марія Петрівна Зазуляк, та с. Рухотин, від їхнього імені – Степан Іванович Бранашко. – Сприймаємо це як зневагу до людей, особливо старшого віку. Адже ми звикли ще з радянських часів постійно дізнаватись про події у світі, області, районі по радіо, а зараз неначе опинились на якомусь острові. Дуже потерпають літні люди, котрі з різних причин не можуть читати газет… 93-літній ветеран Великої вітчизняної війни із Поляни, майже незрячий (лише 30% зору на одне око), інвалід 1-ої групи Олексій Томович Зазуляк мав єдину втіху – цього «колгоспного брехунця» (як уже давно жартома охрестили дротове радіо), завдяки якому підтримував зв’язок з навколишнім світом. Те ж можна сказати й про його односельчанина, лежачого інваліда Степана Євтихійовича Костюка. Чим ці поважні люди, як і всі інші, завинили перед «Укртелекомом», котрий відірвав цілі села від світу інформації? Раніше ми телефонували до районного відділення та робили заявки про відсутність радіомовлення, то на день-два нам його вмикали. А далі — знову та сама історія… Ми платили за радіомовлення регулярно, згодом почали отримувати повернення абонплати, бо радіо мовчало. Потім мешканцям с. Поляна пояснювали, що погнили старі дерев’яні опори, на яких трималися дроти. Згодом дізналися, що РЕМівці дозволили кріпити дроти до їхніх опор, та почали з’ясовувати наболіле питання у працівника Хотинського відділення «Укртелекому». Там пояснюють, що нема дротів та що, мовляв, ми не платимо абонентську плату. За що ж маємо платити? А тим часом остання заявка з с. Поляна зареєстрована 9 липня 2012 року. Допоможіть відновити роботу радіо!»

Начальник дільниці продажу послуг цеху №5 телекомунікаційних послуг (м. Хотин, вул. Кліща, 85) Людмила Михайлівна Бриндак:
— Люди з с. Поляна, котрі звернулися з приводу відсутності мовлення, не є на цей час нашими абонентами, тому у них радіо і не працює. Якщо вони платили за послуги, то нехай зберуть квитанції – де і кому платили — та приїдуть до нас, будемо з’ясовувати ці питання з «Укрпоштою». Але наразі їм не йдуть нарахування. Стосовно с. Рухотин, то там ситуація серйозніша – виконуються реконструкційні роботи, і тому радіо не працює. У зв’язку з цим нашим теперішнім абонентам зараз перераховуємо оплату за послуги. Про перспективу відновлення послуг радіозв’язку сказати не можу нічого, питання в фінансах…

Від редакції. Просимо керівників Хотинського відділення цеху телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» звернення мешканців вказаних населених пунктів вважати нашим спільним зверненням та інформаційним запитом з приводу відсутності радіомовлення у зазначених селах та перспектив його відновлення.
Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata