Стартував XXI Чемпіонат України з волейболу.

Стартував XXI Чемпіонат України з волейболу. З перемоги та поразки стартував чернівецький клуб в новому сезоні. В першому турі будівельники приймали харківську команду \”Юридична академія\”.
В перший ігровий день наші волейболісти поступились 2:3(23:25 25:19 25:27 22:25 12:15)
А наступнорго дня взяли реванш 3:1(25:20 14:25 26:24 25:23)

А напередодні старту чергового чемпіонату України серед чоловічих команд головний тренер команди «Будивельника-Динамо-Буковини» відповів на питання офіційного сайту ФВУ:

-Які кадрові зміни відбулися у вашій команді в міжсезонні? Як вони відбилися на її загальному рівні?

-Зміни досить кардинальні. Якщо говорити про тих, хто покинув колектив, простіше назвати тих, хто залишився – це Анастасій Остроумов, Віталій Бондар та Дмитро Циркін. Серед новобранців: вихованець чернівецького волейболу Олександр Скорейко, зв’язуючий Дмитро Козловський (екс-«Імпексагро Спорт Черкаси»), Віктор Положевець який минулого сезону грав у чемпіонаті Білорусії, три гравці із «Локо-Експреса» – Єгор Бєльский, який у нас гратиме на правах оренди, а також Володимир Мінаєв, Максим Кліменков. Буквально сьогодні (бесіда проходила 28 вересня. – В.Є.) команду поповнили Михайло Шостак, який минулого сезону виступав у Ізраїлі, а також ветеран українського волейболу Олег Говалешко, котрий вже закінчив кар’єру, але в наступному сезоні погодився допомогти нам. Складно говорити, наскільки ці зміни відбилися на рівні команди, адже майже ніякої підготовки до сезону ми не проводили, і команда комплектується на ходу. Так – другий етап Кубку України ми взагалі грали «з листа».

-Як ви оцінюєте готовність своєї команди до чемпіонату?

-Беручи до уваги вищесказане, рівень готовності дуже низький, але маємо надію, що зусиллями волейболістів, завдяки їх свідомому та професійному відношенню до справи команда буде досить швидко прогресувати вже упродовж чемпіонату.

-Які цілі поставлені перед командою в чемпіонаті?

-На зустрічі з командою перший заступник губернатора Чернівецької області Георгій Галіц та голова Чернівецького облспортуправління Олександр Довганич дали напутнє слово та виразили надію, що команда виступить не гірше, ніж у минулому сезоні (5-е місце.) та побажали покращення цього результату.

-Кого ви вважаєте головними претендентами на потрапляння до трійки в першому етапі чемпіонату (на другому етапі до цієї трійки приєднається харківський «Локомотив».)?

-Як на мене, зарано про це говорити – ми хоч і знаємо, хто і як укомплектувався, лише сама гра розставить свої акценти. Але якщо необхідно назвати команди, то, на мій погляд, головні претенденти на вихід до другого етапу це «Локо-Експрес» та «Кримсода», які дещо виділяються за підбором кадрів. А ось хто стане третім, дуже складно сказати – інші команди приблизно рівні за класом.

peredplata