Чергова домашня перемога Буковини.

Чергова домашня перемога Буковини.«Буковина» Чернівці – «Титан» Армянськ – 3:1 (1:0)

Голи: Гунчак (25) – 1:0, Семенюк (50) – 2:0, Гунчак (65) – 3:0, Яровенко (83) – 3:1.

5 листопада. СОУ «Буковина».

Арбітр – А. Лисаковський (Одеса). Асистенти арбітра – В. Сухін (Одеса), Ю. Карп’як (Львів). Четвертий арбітр – О. Лаврів (Івано-Франківськ). Інспектор ФФУ – В. Денисюк (Фастів, Київська обл.).

«Буковина»: О. Мусієнко, В. Олефір, О. Керчу (Є. Сантрапинських, 63), С. Басов, О. Вечтомов, Р. Дорош (І. Мельник, 90+), І. Циколія, Т. Яворський, Р. Гунчак (Ю. Головачук, 81), С. Маковійчук (к/к), О. Семенюк (В. Мельник, 75). Гол. тренер – Вадим Заяць.

«Титан»: А. Кошелев (к/к), М. Ковальов, В. Калиниченко, Л. Шитов, А. Столярчук, В. Субочев, Д. Момотенко (А. Євланов, 50), О. Камерцель (О. Яровенко, 46), С. Кравченко, А. Мацак (Р. Климентовський), Р. Довжик. Гол. тренер – М. Федоренко.

Попередження: Євланов («Титан», 52), Керчу («Буковина», 54), Дорош («Буковина», 71).

Вилучення: Субочев («Титан», 60).

Вихідний день і зручний час проведення матчу наштовхували на думку про переповнені трибуни стадіону «Буковина». Але осінь, низька температура повітря і просто перенасичений у плані спортивних подій суботній день в Чернівцях далися взнаки. Підтримати команду прийшли найпалкіші вболівальники, і треба віддати їм належне, адже вболівали трибуни активно та майже безперервно.
Черговий матч чернівчани проводили без свого тренера, який вже вкортре керував діями «Буковини» в телефонному режимі. І буквально «зголодніла» за домашніми перемогами «Буковина» на цей раз зробила все, щоби порадувати «всіх-всіх-всіх» – і головного тренера, і керівництво клубу, і вболівальників, і, звичайно, самих себе.
Нажаль, мушу попередити прихильників кримської команди про те, що вони в цьому звіті фактично не будуть бачити знайомі прізвища – настільки тотальною була перевага буковинців у матчі за атакуючими діями і за ударами по воротах. Про що казати, якщо в першій половині «Титан» сподобився лише на один момент, а у другій – на два… Але про все по порядку…
Вже на другій хвилині «Буко» подавала кутовий і постріл Маковійчука пішов вище воріт. На 9 хвилині Керчу намагався вдарити через себе, та відзначитися Олегу не вдалося. Пізніше, через 5 хвилин, «дальню артилерію» підключив Дорош, але на місці був капітан кримчан Кошелев.
Далі – більше… Невдовзі, після розіграшу кутового, готовність Кошелева перевірив Яворський, а на 20-й хвилині, під час чергової атаки чернівчан, захисники «Титану» віддавали м’яча своєму воротареві, а той помилково взяв «шкіряного» в руки. Вільний штрафний у штрафному майданчику… Пробивати взявся Гунчак, проте захисники відразу вибили м’яча якнайдалі від власних воріт. На цій же ж хвилі Циколія добре зіграв на своєму фланзі й прострілював у воротарський майданчик гостей, та тут знову чітко зіграв Кошелев.
Тим часом стрімка контратака кримчан ледве не перевернула все з ніг на голову. Це Довжик, отримавши зручного паса, небезпечно пробив по воротах «Буковини». З трибун здалося, що м’яч пішов у ворота, проте насправді він пролетів у кількох сантиметрах від правої дев’ятки… Фуух, перевести б дух, та вийшло, як і завжди, навпаки… Буквально наступна контратака чернівчан – і Гунчак потужним ударом відкриває рахунок у матчі. 1:0! Нарешті домашній гол команди після двоматчової засухи!
Але й цього Руслану здалося замало! На 28 хвилині його черговий дальній удар бере Кошелев. Невдовзі його ж екзаменують Вечтомов і Басов, але їхні постріли стали для кіпера «Титану» легкою здобиччю.
На 38 хвилині «Титан» спробував відповісти виходом на ударну позицію Сергія Кравченка, та захисники господарів зіграли чітко й не дали кримчанам завершити атаку, а останні хвилини тайму пройшли під знаком переваги «Буковини». На 44 хвилині простріл Маковійчука на Керчу ледь не завершився другим голом, ну і вже в додаткові хвилини Гунчак просто незрозуміло яким чином головою не влучив у ворота гостей, перебуваючи прямо перед Кошелевим!
Не відбувся «гол у роздягальню», то відбувся він по перерві. Довго командам розкачуватися не прийшлося і вже на 5 хвилині другого тайму Семенюк вийшов сам-на-сам із воротарем кримчан. Зіграв Олександр чітко й холоднокровно, подвоївши результат матчу. 2:0! Гру зроблено?
Навряд чи слід було так думати. Хоча «Буковина» й продовжувала володіти ініціативою, «Титан» намагався призупинити атакуючий порив господарів. Блискуче грав цього дня на своєму фланзі Олег Керчу: він відпрацьовував і в захисті, і в нападі. Опоненти діяли проти нього деколи зажорстко, тому емоції в окремі моменти брали верх над грою. Так, грубощами Олег обмінявся із Євлановим, який щойно вийшов на заміну. А потім… Потім було дещо…
Черговий прорив Керчу, він відіграв кількох захисників і опинився перед Кошелевим. Лишалося тільки вдарити по воротах, але тут як тут опинився Субочев. Поштовх у спину – і Керчу на полі. Арбітр матчу без жодних вагань показує на 11-метрову позначку, і додає до цього червону картку Субочеву. За сукупністю, так би мовити: за те, що збив суперника ззаду + за грубу суперечку із арбітром. І тут «у гру вступив» тренер кримської команди Микола Федоренко. Після «розборок» із четвертим суддєю пан Микола покликав до себе всю команду. Невже «Титан» залишає поле?… Та здоровий глузд, напевно, все ж переміг, і після п’ятихвилинної заминки гра продовжилася. Пенальті чітко реалізував Гунчак і рахунок матчу на 65 хвилині стає зовсім «нечемним» – 3:0!
Пройшло сім хвилин, і, нарешті, глядачі побачили «Титан» в атаці. На ударній позиції опинився Євланов, та Мусієнко був у цьому моменті швидшим за опонента. У відповідь щойно вийшовший на поле Вадим Мельник першим же торканням до м’яча ледь не вбиває чергового цвяха у «труну» команди з Армянська, а потім і Гунчак вкотре в цьому матчі здалеку ледь не влучає у ворота суперника.
Несподівано на 83 хвилині у моменті, який виник із нічого, Яровенко «крученим» ударом розмочив таки ворота Мусієнка, проте більшого не вдалося досягти обидвом командам. Звичайно, суперники боролися до останнього, та рахунок більше не змінювався.
Підсумок матчу – 3:1 на користь «Буковини», й чернівчани роблять серйозну заявку на підвищення у турнірній таблиці. В гарному настрої «Буко» наступного тижня вирушає до Бурштина, в якому вона любить та вміє грати.
А щодо «Титану», то слід, скоріше за все, чекати засідання дисциплінарної комісії та рішення з приводу інциденту в другому таймі. Емоції емоціями, але визнавати помилки та програвати потрібно вміти…

UA-Футбол

peredplata