Настільний теніс. Перші успіхи юних тенісистів

Настільний теніс. Перші успіхи юних тенісистівНапередодні Святого Миколая у Чернівцях відбувся відкритий кубок міста з настільного тенісу на призи цього великого і щедрого Святого. А учасниками змагань були 10-річні та молодші хлопчики й дівчатка.

Напружена боротьба точилася у наймолодшій віковій категорії, де грали 7 і 6-річні діти. Ці змагання для юних тенісистів були чи не першими у житті. Тому вони стали відповідним іспитом не тільки для спортсменів, а й для їхніх тренерів. Бо у спортивній боротьбі гартувався дух майбутніх чемпіонів. Воля до перемоги горіла в очах кожного хлопчика і дівчинки. І задля цієї перемоги вони не шкодували сил. Навіть гіркі сльози упереміш зі здоровою спортивною злістю спонукали до звитяги. У наполегливій, безкомпромісній боротьбі чемпіонами серед найменших учасників змагань 2004-2005 років народження стали Олександр Авдіковський та Олександра Карпицька. Другі й треті місця зайняли Максим Зиндик та Максим Мельничук, Поліна Козачкова та Ліза Томюк.

Упродовж двох днів близько сотні юних тенісистів виборювали призи Святого Миколая. Три чернівецькі тенісні школи демонстрували свою спортивну майстерність. Найкраще підготовленими були хлопчики й дівчатка з ДЮСШ №1 та товариства «Спартак». Волю до перемоги демонстрували спортсмени з міськспорткомітету.

Серед хлопчиків і дівчаток 2002-2003 років народження переможцями та призерами стали Нікіта Дорін, Максим Михайлович, Річард Бордіян, Євгенія Грозинська, Юлія Федоровська та Влада Тодорюк.

У старшій групі, де змагалися спортсмени 2000-2001 року народження, призові місця вибороли Олександр Козак, Роман Кізюк, Ярослав Коваль, Євгенія Шеромова, Світлана Онеску та Ольга Курпа. Також відбулися змагання і у парних видах, де чемпіонами стали пара хлопців Дорін-Кізюк та пара дівчат Шеромова-Онеску.

Волю до перемоги продемонстрували Сергій Повержук, Олександр Савка, Вадим Топоровський та Олександра Грозинська. Мабуть, зовсім трішки не вистачило їм спортивного щастя, яке б привело на п’єдестал перемоги.

Тренер і головний секретар змагань Оксана Василівна Паламарюк з гордістю говорить про своїх вихованців, юних тенісистів ДЮСШ № 1.

— Хлопчики і дівчатка показали високу майстерність. Незважаючи на вік, вони вже досягли певних спортивних успіхів у настільному тенісі. Чернівці завжди славилися цим видом спорту. Наші спортсмени не поступалися провідним містам України Києву та Харкову. У нас виховувалися майстри спорту міжнародного класу, чемпіони України.
І загалом, настільний теніс – це корисний вид спорту. Він розвиває реакцію, коректує зір, робить людину сильнішою і благородною. Чернівці пишаються своїми тренерами та педагогами: Оксаною Шкурей, Інною Унгурян, Тетяною Волинкіною, Володимиром Лобуновим та іншими.

Окрім медалей, грамот і дипломів, усім учасникам змагань міськспортко-мітет «від імені та за дорученням» Святого Миколая підготував призи – солодощі.
Вл. інф.

peredplata