Буковинські спортсмени здобули друге загальнокомандне місце на чемпіонаті з панкратіону

Чемпіонат України з панкратіону який відбувався в м. Біла Церква 21-24.02.13 показав що буковинські юніори є одними із кращих в Україні. Участь у Чемпіонаті приймали 42 спортсмени від Чернівецької області, представники обласного ФСТ «України», ДЮСШ «Авангард», ФСТ «Динамо», ОДЮСШ. Участь у змаганнях здійснювалась за підтримки генерального спонсора фірми «РОМА».

Чемпіонат проходив у двох вікових категоріях (96-97, 98-99 р.н.) та в трьох розділах панкратіону (агон, граплінг «ноу-гі», граплінг «бжж»)

Незважаючи на те що наша область є найменшою в Україні, буковинські спортсмени здобули друге загальнокомандне місце у всіх трьох розділах, причому програвши чемпіонам всього декілька балів. В чемпіонаті брало участь більше 700 учасників, які виборювали перемоги не тільки для своєї області, але і в індивідуальному заліку боролись за право виступати в збірній команді України на міжнародних стартах (в травні – міжнародний турнір у Франції та в серпні чемпіонат світу у Хорватії). За словами провідних тренерів юніорської збірноі команди області, даний виступ наших спортсменів був найяскравіший за всю історію участі в чемпіонатах України. В особистому заліку чемпіонами України стали: Спіцок Михайло, Никифорук Микола, Павлович Григорій, Чинчик Анастасія, Якубович Каріна, Карпенко Володимир, Щепановський Андрій, Крушельницький Захар, Кричун Василь, Кордяк Степан, Деордійчук Володимир, Кадулін Іван. Срібними призерами стали: Галіщук Станіслав, Подря Роман, Павлович Георгій, Чинчик Анастасія, Фесенко Сергій, Філянович Михайло, Панчишин Олександр, Тодераш Владислав, Пилипенко Іван. Бронзовими медалями нагороджені: Казимір Максим, Нікіфорук Микола, Морару Кирило, Тодоріко Ігор, Фесенко Сергій, Карпенко Володимир, Хмельницький Богдан, Репало Анастасія.

Особливо відзначився Михайло Спіцок, який став абсолютним чемпіоном змагань, здобувши три золоті медалі. Провівши 17 поєдинків, 17 перемог за два дні достроково перемагаючи больовими та задушливими прийомами. Михайло проживає в с. Петрашівка та постійно добирається близько 40 км в одну сторону, на заняття. Таких би побільше спортсменів і наш Буковинський край буде славетний спортивними досягненнями в багатьох видах спорту.

Над підготовкою збірної області працювали такі тренери: Наконечний Ігор, Горюк Петро, Филипчук Іван, Габор Ігор, Красіков Сергій, Кухарук Сергій, Доскальчук Олександр, Мігальчан Віталій, Пантя Віталій, Соколюк Сергій, Пилипко Микола.

Важливою подією на цих змаганнях і для усієї Буковини є вручення Горюку Петру Іллічу тренеру обласного ФСТ «Україна», ДЮСШ «Авангард» – нагороду – «Заслужений тренер України з панкратіону» за видатні досягнення Олександра Доскальчука на міжнародній арені.

peredplata