У Чернівцях діти пограбували перукарню

Для дітей це була своєрідна гра. У перукарню вони залазили декілька разів. Звідти винесли косметики на понад 7 тисяч гривень та нетбук вартістю більше 3 тисяч гривень. Про це інформує СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

З тильного боку приміщення було забите дошками. Одна із них ледь трималася. Саме через цю щілину діти і проникали у перукарню впродовж святкових днів. Троє хлопчиків і дівчинка – їх вік від 10 до 13 років – у салоні краси гралися: робили зачіски, фарбували нігті тощо. А коли виходили, прихопили з собою нетбук та косметику.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Але оскільки діти ще не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, за їх дії відповідатимуть батьки.

За результатами розслідування буде вирішене питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 4 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов\’язків щодо виховання дітей, а саме вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

УМВС України в Чернівецькій області звертається, в першу чергу до батьків осіб юного віку: слідкуйте за своїми дітьми, проводьте з ними профілактичні бесіди, пояснюйте, що за їх незаконні дії обов’язково слідує покарання. Виховуйте у громадян почуття правосвідомості та законослухняності ще з дитинства!

peredplata