Кара за захист Вітчизни

ЗМІ України і Росії швидко розповсюдили інформацію про те, що прикордонники Буковини затримали псевдодиверсійну групу на прикордонній території біля селища Красноїльськ.

Кара за захист Вітчизни

Кара за захист Вітчизни

Кара за захист Вітчизни

Ця група складалася з 7 українських студентів-унсовців, які у лісі проходили вишкіл перед відправкою на війну.
Вони вчилися захищати Україну. А їх затримали, вилучили муляжі навчальної зброї. І відкрили адміністративне провадження за порушення прикордонного режиму. Двом студентам загрожує покарання у вигляді штрафу по 151 гривні.

Коли унсовців тут засудять, вони сплатять штраф і поїдуть на Схід воювати за Україну. Судитиме їх та ж таки Україна, за яку студенти-патріоти готові віддати свої життя.

— Нас справедливо обурює таке ставлення до УНА-УНСО, – говорить лідер організації у Чернівецькій області Роман Пасічник. – Хлопці не порушували прикордонного режиму, не займалися диверсійною діяльністю, не використовували бойову зброю. Чому їх затримали? Хто і чого боїться УНА-УНСО. Адже ми у боях довели, що готові за Україну покласти життя. Але ми й готові та вчимося вбивати за Україну. Бо якщо всі загинемо, то хто її захистить?..
Зараз унсовці воюють у різних з’єднаннях на Донбасі. З них створений окремий батальйон ЗСУ спеціального призначення. Готують до випуску ще один подібний бойовий підрозділ. Навчання відбуваються у Вінницькій області. Хоча інструктори з Буковини. Тут їм місця не знайшлося. Не знайшлося й розуміння ні у влади, ні у правоохоронців, ні у прикордонників і, що найбільше обурює, у військкоматах. Бо останні найкраще знають ціну бійцям УНСО. На Сході ці юні воїни оповили себе славою у боях. Вони воюють так, як ніхто ще не воював. Там, де з’являються бійці УНСО, ворог втікає у світ за очі.
Чому ж унсовців так зневажають на Буковині? Чи, може, юні патріоти щось заборонене побачили у лісах під Красноїльськом? А цього їм бачити не бажано. Бо саме у тих краях проходять стежки контрабандистів. З навколишніх сіл перекидають через колючку ящики з цигарками. І правоохоронці, і прикордонники знають стежки і контрабандистів. Кажуть, що й «дахують» їх тут. А унсовці могли стежки затоптати, контрабандистів впіймати і контрабанду зупинити. Бо їм за «державу обідно». На відміну від продажних державних структур.

Ще могли унсовці побачити незаконні вирубки лісу і могли спалити кілька лісовозів. Бо вони українську природу люблять, на відміну від продажних лісничих та їхніх начальників.

Замість того, аби допомогти патріотам готувати себе до війни з ворогом, наші стражі порядку і кордону створюють їм проблеми. Але юні унсовці не переймаються цим. Вони мають важливішу місію, ніж боротися з рідними міліціонерами і прикордонниками.
— Нам війну треба вигравати, — говорить лідер УНА-УНСО Роман Пасічник. — Переможемо на Сході, повернемо Крим Україні, тоді розберемося з тими, хто тут заважатиме людям жити по-людськи. Хотілося, щоби всі: і міліція, і армія, і влада, і громадські організації були у ці дні зв’язані однією метою, однією ідеєю, однією справою – захистом Вітчизни – України. Бо вона у нас, як мати, – одна єдина. Іншої ми не маємо. А якщо хтось іншої думки чи має іншу для себе батьківщину і хоче шкодити Україні, попереджаємо: нехай якнайшвидше втікає звідси. Поки ми не повернулися з війни.

Петро Кобевко

Від редакції. Бійці УНА-УНСО просили через газету «Час» звернутися до мера Чернівців Олексія Каспрука з проханням виділити у місті територію для вишколу. Це може бути закинута й напівзруйнована споруда колишніх заводів чи фабрик. А таких у Чернівцях тепер багато. Унсовці обіцяють навести там порядок і охороняти об’єкт від розкрадання. А ще вони запевняють, що будуть добре вчитися військовій справі і захищатимуть Україну та націю до останньої краплини крові.

peredplata