На вибори в Чернівецькій області з держбюджету докинули ще майже 2 мільйони

До вже виділених Чернівецькій області 23 мільйонів бюджетних коштів на підготовку і проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року, Центральна виборча комісія додала ще 1 820 600 грн. Про це повідомляють спостерігачі ГО \”Опора\”.

Такий розподіл додаткової субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а саме – Чернівецькій ОДА, відповідно до нещодавньої постанови Центральної виборчої комісії.

Водночас, Львівська та Вінницька ОДА отримали додаткової субвенції по більш як 5 мільйонів гривень. Менше від Чернівецької області отримали тільки Луганська ОДА (1 359 тис. грн) та Київська міська держадміністрація (1 769 тис. грн.).

Як повідомляла ОПОРА, Чернівецькій ОДА раніше було виділено 23 015,2 тисяч гривень на підготовку та проведення виборів, а також 58,4 тисячі гривень на виготовлення списків виборців та запрошень. Також постановою Центральної виборчої комісії було визначено середні норми видатків обласної виборчої комісії на підготовку і проведення виборів депутатів обласних рад 25 жовтня 2015 року. Найбільше видатків передбачено на оплату праці, використання ЗМІ та інші видатки (оплата послуг банку, архівних установ, виготовлення вивісок, придбання захисних пакетів, архівних боксів тощо)

Нагадуємо, що з 22 вересня розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення.

Станом на 28 вересня на телефон гарячої лінії вже звернулось 10 людей. Переважно це були кандидати, які цікавилась правилами реєстрації та агітації. Також отримано два повідомлення про порушення, які перевіряються спостерігачами.

Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata