Нардеп Ігор Діденко пообіцяв вирішити проблеми буковинських перевізників

Чернівці відвідав народний депутат Верховної Ради від фракції Об\’єднання \”Самопоміч\” Діденко Ігор Анатолійович, який є головою підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Нардеп Ігор Діденко пообіцяв вирішити проблеми буковинських перевізників

Як повідомляє прес-служба «Об’єднання «Самопоміч» Буковина Ігор Діденко зустрівся з відомими буковинськими перевізниками, які розповіли народному депутату своє бачення покращення ринку автоперевезень, а також чітко виклали проблеми, з якими стикаються на місцях приватні перевізники.

Так керівник підприємства «Тарас» Микола Альбота розповів, що за нинішньої скрутної економічної ситуації, його підприємство вже три роки не оновлювало свій автопарк. А керівник відомого перевізника ПП «Багіра» Павліна Храпчинська вимагала в народного депутата допомогти законодавчо владнати питання нелегальних перевізників. Перевізники в цілому занепокоєні невизначеністю за умов децентралізації влади і відсутністю однакових та чітких правил гри для всіх регіонів України.

Ігор Діденко пообіцяв сприяти вирішенню проблемних питань на законодавчому рівні. В той же час, народний депутат від «Самопомочі» рекомендував перевізникам гуртуватися і разом на рівні місцевих громад боротися проти свавілля місцевої влади, адже рішення щодо тарифів має бути обґрунтоване і враховувати інтереси як перевізників, так і пасажирів.

Для місцевих ЗМІ народний депутат від фракції Об\’єднання \”Самопоміч\” Ігор Діденко провів прес-конференцію, на якій розповів про важливі питання, що стосуються ринку автоперевезень та своє бачення розвитку транспортної галузі.

Великі надії Ігор Діденко має на законопроект щодо прямого розподілення транспортного податку, в якому 35% податку буде йти напряму місцевим бюджетам власне на ремонт доріг, а ще 5% – на безпеку автодорожнього руху.

Народний депутат від фракції Об\’єднання \”Самопоміч\” акцентував особливу увагу на розробці механізму прозорості у фінансуванні ремонту доріг, адже це єдиний шлях контролювати і вчасно реагувати на величезну корупцію в цій сфері.

Насамкінець Ігор Діденко закликав місцеві громади гуртуватись і не давати місцевим чиновникам приймати рішення, направлені проти громад та активно залучати іноземних інвесторів і кредиторів, які зазвичай покривають до 70% витрат на ремонт доріг.

По закінченні прес-конференції народний депутат від фракції Об\’єднання \”Самопоміч\” Ігор Діденко виступить в прямих ефірах на місцевих телеканалах.

peredplata