Хто навчить чернівецьких підприємців продавати чисті овочі?

Народна трибуна

Крик душі

«Щось несумісне з уявленням про європейське обслуговування коїться у овочевих магазинах нашого міста, де чи не постійно товар продається з залишками грунту, а скаржитися стосовно цього продавцям – марна трата часу, – крик душі чернівчан Г. С. Бойко, К. П. Горбунова, Н. Т. Бабин, Я. К. Унгурян. – Невже самі не розуміють, що така продукція має продаватися дешевше? Адже поняття «товарний вигляд», наскільки нам відомо, ще ніхто не відміняв. Стає не по собі, коли потрібно купити такі овочі, а ще більше, коли спостерігаєш, як реагують на такі «картини» у торговельних залах іноземці. Та вони просто сміються з нас! Чому, скажіть, на це «закриває очі» влада області, міста? Нехай пройшлися б магазинами та переконалися в непорядності у ставленні до чернівчан і голова області, і голова Чернівців. Може, щось би спільними зусиллями й придумали? Де міські структури, що мають стежити за порядком у закладах торгівлі? Розбудіть їх і заставте працювати для людей, адже за наші ж податки їх утримують…

Писк влади

У департаменті економіки Чернівецької міської ради пояснюють, що громадяни, безумовно, мають право звернутися зі скаргою до міського голови. Тоді буде організовано комісію з залученням фахівців департаменту економіки (вул.Ольги Кобилянської, 3) та головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, офіс якого розміщений в обласному центрі по вулиці Степана Бандери (Ватутіна), 6. За наслідками перевірки заявнику, на підставі висновку саме Держпродспоживслужби, буде надано відповідь на звернення.


Наталія БРЯНСЬКА

Від редакції. Радимо нашим читачам з приводу запитань, з яким вони звернулися, телефонувати на урядову «гарячу лінію» ( 0 800 50 73 09) для миттєвого реагування на звернення. Саме тоді обов’язково буде проведена позапланова перевірка закладів, що порушують права споживачів. Крім того, завдяки зверненню на «лінію», громадяни зможуть отримати детальну безкоштовну інформацію, як діяти в ситуації, що склалася. Якщо ж під час позапланової перевірки буде підтверджено порушення прав покупців, адміністрація торговельного закладу понесе покарання згідно чинного законодавства.

peredplata