Житлово-будівельний кооператив заборгував Чернівецькій міській раді понад 1,3 млн. гривень

Житлово-будівельний кооператив заборгував Чернівецькій міській раді понад 1,3 млн. гривеньКерівник Чернівецької місцевої прокуратури звернувся з позовною заявою до Господарського суду Чернівецької області в інтересах Чернівецької міської ради до житлово-будівельного кооперативу про стягнення заборгованості по договору про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Чернівці – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що 23.05.2017 Чернівецька міська рада уклала договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Чернівці з житлово-будівельним кооперативом відповідно до якого, останній зобов’язується взяти участь у розвитку інфраструктури міста при здійсненні будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими об’єктами соцкультпобуту, магазинами та підземним паркінгом.

Після закінчення всіх будівельних робіт керівництво кооперативу вказало у Декларації про готовність об’єкту до експлуатації, а також подало відомості, що кошти пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту відповідно до договору сплачені в повному обсязі.

Однак прокуратура встановила, що сплачено лише 10 тис. грн.

Таким чином, заборгованість перед Чернівецькою міською радою, з урахуванням пені та штрафних санкцій, склала понад 1,3 млн. грн.

peredplata