Мер Чернівців продав душу дияволу

Мер Чернівців продав душу дияволу

Про це Олексій Каспрук сказав на брифінгу у понеділок:
“А я хоч з чортом лисим буду співпрацювати заради чернівчан, але в межах чинного законодавства”

З огляду на те, що чернівчани його обрали для того, щоби він працював заради них, і сам Каспрук уже три роки говорить, що діє тільки заради своїх виборців, то виходить, що він ще з 2014 року співпрацює з «чортом лисим у межах закону».

А ось з Василем Проданом, (хоча він також лисий) Каспрук не співпрацює. Для нього лідер «Рідного міста» – не «чорт лисий».
Так хто той лисий, з яким готовий співпрацювати Каспрук?
Лисих у нас багато. Тролейбусів не вистачає.

Але залишимо ці чортові проблеми великому Гете і його «Фаусту», а самі повернемося до наших баранів.

Василь Продан каже, що перевиборів у Чернівецькій міській раді не буде. Бурбак з Федоруком казали, що будуть. Хто з них має рацію? Про це хотіли дізнатися у профільному комітеті ВРУ. Тому й викликали туди всіх причетних. Їхали голови фракцій, мер і заступник губернатора Стецевич. Ніякої кінцевої дії з Києва не винесли. Одні кажуть: «Вибори будуть». Інші кажуть: «Виборів не буде».

Насправді щось таки там у ВРУ наговорили депутатам і мерові. Бо відразу з‘явилися підписи за секретаря Продана. Напевно, таки сказали: «Не буде секретаря, будуть перевибори». Продану і його фракції вибрати секретаря дешевше, аніж нові мандати. Тому й подав він 21 підпис на свою підтримку. Не відаю, що там діялося у голові мера, коли він побачив реальні підписи, але Каспрук таки вилаявся по-сороміцьки. То прозвучало у прямому ефірі і було, по правді сказати, не файно.

У міській раді уже давно забули про правила доброго тону норми поведінки. Раніше голова фракції «Рідне місто» Василь Продан мерові середній палець показав. „Фак‘ю” називається. Українською буде так пішов ти в ср…ку!

А Каспрук не довго ходив у боржниках. Віддав недавно, обізвавши Продана і тих, хто підписався за нього «х…ми».

Отак живуть і спілкуються між собою депутати і мер. Хоч уже лютою ненавистю один одного ненавидять, обзивають останніми словами, посилають туди, куди соромно казати… Але розлучатися не бажають.

Тому й будуть обирати Василя Продана секретарем. Перед цим депутата Петришина використали і залишили ні з чим. Нібито за нього підписи збирали. І нібито зібрали 25, а подали до внесення на голосування 21 підпис за Продана.

Кажуть, що Каспрук зняв проект з сайту на кілька днів. Потім з‘ясувалося, що цим самим він відтермінував вибори на місяць. І уже за законом на сесії у жовтні Продана не виберуть. Хоча мер каже, що підписи не надали вчасно. Але він таки сам хоче аби вибирали секретаря у жовтні.

А, може, за цей час хтось з кимось домовиться, щось пообіцяє, проплатить – і зникнуть кілька підписів. І не виберуть Продана. Все може бути у Чернівцях. Бо тут все можливо.

Хто колись з нас думав і гадав, що активний «правосєк» (так себе називав голова облради і голова ВО «Батьківщина» Іван Мунтян під час Майдану у 2014 році) Іван Мунтян з партією Юлії Тимошенко підпишуться за Продана разом з регіоналами, заклятими ворогами «Правого сектору». А підписалися. Продали душі Юлині регіоналівським хруням. І навряд чи спроможний тепер Бурбак «перекупити» їх та спровадити знову на «шлях істини», який Мунтян часто проповідає, але рідко ним ходить насправді. Це й засвідчують підписи голови фракції БЮТ Пуршаги та його депутатських прихожан.

Як би там не було, а підписи за Продана уже є. І нема на це ради. У міськраді таки буде секретар. Але що буде потім?.. Одному тільки Федоруку відомо.
Сценарій заміни мера на секретаря 2011 року знову буде застосований у Чернівецькій міськраді.

І Каспруку вже навіть «чорт лисий» не допоможе.

peredplata