Ніякі не «навчання». За вторгнення в Україну російським солдатам обіцяли 1000 доларів

Розповідь російського дезертира

Російським солдатам лише спочатку говорили про навчання, але потім вже чітко обіцяли по 1000 доларів за вторгнення в Україну. Про це розповідає Белсат з посиланням на слова російського солдата, що дезертирував з війська.

«На початку ми були в Курську на навчаннях. Нам сказали, що з Курська ми робимо марш на військовій техніці до Бєлгорода. Це була типу суть навчань. Ця техніка – гівно! Вона вся стара, ламалася кожні 10 кілометрів. Моя машина зламалася буквально за 20 кілометрів від Бєлгорода. Ми тиждень сиділи в полі всіма забуті, – розповідає російський дезертир. – У підсумку один полковник зміг нас забрати й довіз до табору під Білгородом, поруч з кордоном України. Там мені хлопці кажуть, що ми зараз на війну їдемо…»

«Я приїхав, і мені старшина сказав: ми на війну їдемо. У стільки-то заходимо на територію України” Я подумав: ну пиз * * * (кінець. – ред.). Коли я приїхав, то всі вже сиділи, в Камази завантажені. Решта просто в а * * ї (розгубленості. – ред.). У КАМАЗах сиділи хлопці, які взагалі вперше автомат взяли в руки».

На запитання журналіста, чи був він готовий до того, що його відправлять воювати, російський солдат відповів: «В принципі, на перших порах – так. Мотивація була хороша – грошей обіцяли. Обіцяли $1000 на добу тим, хто поїде на війну. Суму говорили прямо в доларах, всіх мотивували грошима. Розмов про загрозу НАТО і нацистів не було. Говорили, що це військова спецоперація, за яку можна добре заробити. Терміни цієї спецоперації не позначали. Я зрозумів, що це на*балово».

Джерело: texty.org.ua

peredplata