Хто святкуватиме війну на Буковині

 
Патріотичні волонтерські організації, молодь Буковини розгортають акцію «Не трать гроші на новорічну вечірку – купи воїну рукавиці». У її рамках волонтери звертаються до організацій, фірм, колективів, влади із закликом не витрачати кошти на різні корпоративи, на святкування Нового року. А ті гроші, які мали платити за новорічні столи у кафе і ресторанах, передати волонтерським організаціям або закупити на них необхідні солдатам речі. Аби їм було тепло зимою на війні, аби було що їсти і у що взутися.
Якби кожен буковинець відмовився від корпоративну в ресторані, то тільки з нашої області 1 січня могли б зібрати на АТО 20 000 000 гривень.
Та навіть якщо нема бажання давати солдатам гроші, проводити корпоративи у цей час аморально. Уявіть себе у ресторані за столами, які вгинаються від наїдків і напоїв. Ваш керівник бере слово. Вітає всіх, піднімає келих шампанського і каже: «А тепер хвилиною мовчання пом’янімо тих, хто загинув, захищаючи Україну ». Пом’янули. Сіли за стіл. Поїли і випили. І що робите далі?.. Звісно, танцюєте, веселитеся, радієте. Забули уже, що хлопці продовжують гинути. Вони мерзнуть в окопах та на блокпостах. Їдять те, що волонтери привезли. І, насамкінець, гинуть.
А ви танцюєте?.. Ви святкуєте війну?!

peredplata