Влада має пояснити людям, що відбувається на Донбасі – Марчук

Влада має пояснити людям, що відбувається на Донбасі - МарчукЕкс-голова Служби безпеки України Євген Марчук вважає, що влада повинна прокоментувати інформацію про те, що війська РФ і бойовики сформували 4 ударні угруповання чисельністю до 30 тис.

«Думаю, не тільки військові розуміють підтекст останньої інформації. Але оскільки від влади поки немає ніяких пояснень чи хоча б коментарів, багато людей, особливо не військові і не політики, самі намагаються зрозуміти, що ж означають викладені в інформації факти. І взагалі, зрозуміти, що відбувається в останні дні на Донбасі і навколо Донбасу», – Марчук написав на своїй сторінці в Facebook.

«Це військовий результат до Мінських домовленостей? … Було б непогано, якби ще з\’явилася інформація про всіх інженерних спорудах бойовиків, особливо котрі з\’явилися після цих Мінських домовленостей. Про всіх, що недавно з\’явилися системах і точках їх ППО. Про динаміку радіоефіру в їх зоні, особливо в кодованому форматі і т.д. і т.п.», – говорить експерт.

Він переконаний, що потрібно також оприлюднити інформацію про «нових вельми ефективних технологіях мотивації бойовиків та їх сімей, створених за допомогою Росії».

«Як тепер можна назвати військовою мовою цей регіон в результаті його еволюції після Мінських домовленостей. Що тепер означають ті, регулярні після Мінських домовленостей заходи, які сором\’язливо називають гумконвоями Росії в цей український регіон? Природно, виникають і багато інші питання спеціального характеру. Але зараз потрібен хоч якийсь коментар і чесні оцінки того, що відбувається з боку влади. Люди почали вже робити це без влади. Це погано», – резюмує Марчук.

Джерело

peredplata