Чи конфісковують авто у п’яних водіїв: в патрульній поліції Буковини дали відповідь

У патрульній поліції Буковини розповіли, чи конфісковують авто у п’яних водіїв.

Про це кореспондентці molbuk.ua у коментарі розповів командир батальйону управління патрульної поліції в області, капітан поліції Дмитро Мендришора.

Чи конфісковують авто у п’яних?

“Є розпорядження начальника ОВА, в якому вказано, щоби, за можливості, евакуйовувати транспортні засоби на арештмайданчики, коли на водіїв складено протокол за кермування у стані алкогольного сп’яніння. Від початку дії цього розпорядження патрульні евакуйовували туди авто. Але роблять так не завжди авто. Є багато різних моментів. Наприклад, коли автомобіль технічно несправний, – каже командир батальйону і продовжує: – Коли лише почала працювати патрульна поліція, штраф за кермування автомобілем у стані сп’яніння складав 3400 гривень. Потім штраф зріс до 10 тисяч, а далі до 17 тисяч. А у період війни ще й є ймовірність конфіскації авто. Однак буковинці як сідали п’яними за кермо, так і далі сідають”, – каже пан Дмитро.

На початку війни по всій країні заборонили продаж алкоголю, але це не зменшило відсоток п’яних за кермом.

“На кількість п’яних водіїв заборона продажу алкоголю не вплинула. Вважаю, що зменшити їхню кількість можна за допомогою декількох факторів. Перший – це правильна інформаційна робота. Друге – правильність законодавства, тобто можливість проводити профілактичні та фільтраційні заходи, які ми бачимо в країнах Європи. Коли є відпрацювання, поліцейські перевіряють увесь потік транспорту на прилад “драгер”. Третє – свідоме ставлення самих людей”, – підсумовує Дмитро Мендришора.

peredplata