У Чернівцях перевіряють обласну лікарню: яка причина

Робоча група Чернівецької обласної ради розпочала перевірку в обласній клінічній лікарні.

Про це повідомив голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

Вона вивчить процедуру закупівлі закладом медичних препаратів і встановить, чи були при цьому факти порушення вимог законодавства. Це стало необхідним, бо напередодні Міністерство охорони здоров’я листом повідомило – лікарня придбала медикаменти “сумнівної клінічної доцільності” та не дотримується медичних стандартів.

МОЗ дбає про інтереси пацієнтів та прагне, аби їхні права не порушували. Позиція Міністерства зрозуміла. Однак мусимо детально розібратися в ситуації. Адже і в час повномасштабної російсько-української війни в обласній лікарні рятують життя і ставлять на ноги після важких недуг.

За нетривалий період часу тут створили нові відділення, оновили реанімаційні палати, почали робити операції з трансплантації органів та розвивати інші галузі. Тож ніхто не дозволить, аби фахові та віддані своїй справі люди стали жертвами чиїхось підкилимних ігор.

Як орган місцевого самоврядування, який стоїть на захисті прав та інтересів громадян, Чернівецька обласна рада продовжить підтримувати медицину краю. Будемо відстоювати кожного професійного та порядного лікаря, щоб справедливість жодним чином не була порушена.

Чернівецьку обласну лікарню перевіряють на закупівлю ліків, які не включені до Національного переліку основних лікарських засобів та відсутні у галузевих стандартах у сфері охорони здоров’я за 14 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація

3 жовтня Чернівецька ОВА створила робочу групу, до складу якої увійшли фахівці різних департаментів Чернівецької ОВА та депутати Чернівецької обласної ради.

Вчора відбулося перше виїзне засідання в обласній лікарні, під час якого її представники поспілкувалися з керівництвом та колективом закладу. Наразі робоча група вивчає документи закупівель.

“Питання вкрай серйозне, адже йдеться про використання бюджетних коштів та надання медичної допомоги громадянам. Для обʼєктивного ознайомлення із ситуацією в робочу групу увійшли делегати як від обласної адміністрації, так і від обласної ради. До 16 жовтня маємо представити результати перевірки Міністерству охорони здоровʼя і громадськості, щоб все було прозоро”, – сказала перша заступниця начальника Чернівецької ОВА, голова робочої групи Альона Атаманюк.

Раніше ми повідомляли, що в Чернівцях перевіряють обласну лікарню.

peredplata