Підозрюваний у держзраді Дубінський заявив, що його побили в СІЗО: поліція перевіряє

 
ФОТО: YAN DOBRONOSOV/GLOBAL IMAGES UKRAINE VIA GETTY IMAGES

Підозрюваний у держзраді народний депутат Олександр Дубінський заявив про те, що йому завдали тілесних ушкоджень у СІЗО, поліція перевіряє інформацію.

Джерело: повідомлення в Telegram нардепа, пресслужба Нацполіції в коментарі “Українській правді”

Деталі: Стверджується, що невідомі особи побили народного депутата, про що він заявив своїм адвокатам, а також адміністрації СІЗО.

“Було викликано швидку допомогу, яка констатувала множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що Дубінський вимагає приїзду начальника Київського слідчого ізолятора, а також негайної реакції міністра юстиції Малюськи, генерального прокурора Костіна, голови національної поліції Клименка.

Дослівно: “Адвокати вимагають ухвалення негайного рішення про переведення Дубінського до слідчого

 

Деталі: У пресслужбі Нацполіції “Українській правді” повідомили, що за фактом отримання відповідного звернення направили до СІЗО слідчо-оперативну групу.

Передісторія:

  • 9 серпня 2023 року генеральний прокурор Костін повідомив Дубінському про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон.
  • 3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини
  • 13 листопада нардепу оголосили підозру в державній зраді та участі в злочинній організації.
  • Печерський райсуд Києва уночі 14 листопада обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи внесення застави, засідання проходило у закритому режимі.

peredplata