У Вижницькій лікарні на Буковині державним коштом лікували неіснуючих пацієнтів

У різних регіонах України аудитори фіксують непоодинокі випадки, коли заклади охорони здоров’я зловживають коштами, що виділяє Національна служба здоров’я України (НСЗУ) для забезпечення якісного обслуговування пацієнтів.

Черговий такий випадок виявлено аудиторами Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області. Під час аудиту та ревізії КНП «Вижницька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» за останні три роки її діяльності встановлено недоліків на суму майже 7,5 млн грн; з них порушень, що призвели до втрат, – на майже 1,8 млн грн.

Зокрема, до медичної інформаційної системи лікарні вносилися недостовірні відомості про надання медичних послуг. Це призвело до неправомірної оплати НСЗУ послуг, які фактично не були надані на 120,7 тис.гривень.

Водночас не було оптимізовано стоматологічне відділення, не використано значної кількості отриманого медичного обладнання, медикаментів, майна тощо.

Матеріали ревізії передано до Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, а також поінформовано Чернівецьку обласну прокуратуру, Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області та ТУ БЕБ в Чернівецькій області для відповідного реагування.

Джерело: пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області

 

peredplata

Залишити відповідь