1+1 терміново відкликає кореспондента з Москви

1+1 терміново відкликає кореспондента з МосквиМаргариті Ситник загрожувало затримання працівниками ФСБ Росії.

У зв\’язку з загрозою арешту телеканал 1+1 змушений терміново відкликати власного кореспондента ТСН у Москві Маргариту Ситник.

\”Ми дізналися, що поки Маргарита перебувала у відпустці поза Москвою, до її друзів завітало ФСБ з \”проханням\” повідомити про місце перебування Маргарити та віддати телевізійну техніку, яку та залишила їм на збереження на час відпустки. Вимоги були пов\’язанні з можливим звинуваченням пані Ситник у тероризмі. Маючи прикрий досвід спілкування з російськими державними структурами щодо наших журналістів, зокрема Жені Агаркова та Наталки Пісні, ми прийняли рішення відкликати Маргариту з Москви. Детальніше розповімо завтра в ТСН-тижні\”, – прокоментував ситуацію керівник інформаційної служби \”1+1 медіа\” Сергій Попов.

Наразі 1+1 готує офіційні документи для подання до російських державних структур з приводу акредитації нового спеціального кореспондента в Москві.

Компанія сподівається, що влада Російської Федерації поважатиме право українських громадян отримувати об\’єктивну інформацію.

Раніше журналіст \”Спецкора\” розповів про 10-денне ув\’язнення у Росії.

Джерело

peredplata