Після децентралізації у Чернівецькій області залишаться три райони: Хотинський, Чернівецький і Вижницький

У Чернівецькій області замість 11-ти районів можуть залишитися лише три.

Про це повідомив народний депутат Максим Бурбак, коментуючи заяву прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо скорочення з 490 до 100 районів, пише molbuk.ua

За словами нардепа, кількість районів у кожній області, швидше за все, співпадатиме із кількістю госпітальних округів.

“Саме тоді мешканці Чернівецької області вдячно згадають нашу з Миколою Федоруком принципову позицію, завдяки якій у Чернівецькій області було вирішено утворити три госпітальних округи замість двох – як запланував спочатку Київ. Тобто, тоді Чернівці не мали би шансів бути центром майбутнього укрупненого району”, – сказав Бурбак.

За словами нардепа Миколи Федорука, наразі цей процес стартував у Полтавській області. У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає створення в області чотирьох районів замість нинішніх 25-ти.

“Позаяк у Комітеті я відповідаю саме за цей напрямок, можу доповісти, що подібні законопроекти готуються щодо Хмельницької, Волинської, Миколаївської областей. Проте першою буде Полтавська область, яку очолює Валерій Головко. Це єдиний, останній представник “Народного фронту” на посаді голови обласної державної адміністрації. Поки готується загальний законопроект про адміністративно-територіальний устрій, який передбачатиме внесення відповідних змін до Конституції України, Комітет рекомендував ухвалювати окремі закони щодо кількості районів у кожній окремій області. Тим часом буде завершено розробку закону про основи адміністративно-територіального устрою України”, – повідомив народний депутат М. Федорук.

За даними molbuk.ua, очікується, що у майбутньому парламент затвердить три райони у складі Чернівецької області: Хотинський, Чернівецький та Вижницький.

Наразі Чернівецька область складається з 11-ти районів – Вижницького, Герцаївського, Глибоцького, Заставнівського, Кельменецького, Кіцманського, Новоселицького, Путильського, Сокирянського, Сторожинецького та Хотинського.

Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у рамках реформи децентралізації анонсував скорочення районів з 490 до 100.

peredplata