На Буковині з початку року повністю погасили борги з виплати аліментів 213 боржників

На виконанні в Управлінні державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області перебуває понад сім тисяч виконавчих документів про стягнення аліментів, по  2 435 з них – заборгованість перевищує суму платежів за три місяці. Найбільше боржників у Чернівцях, Сторожинецькому та Заставнівському районах.

Завдяки діям державних виконавців та застосуванню санкцій, передбачених законодавством про посилення відповідальності неплатників аліментів «Чужих дітей не буває», з початку року борги повністю погашені по 213 виконавчих документах, складено 370 протоколів про вчинення адмінправопорушення, 8 боржників вже відпрацювали суспільно-корисні роботи.

Нагадаємо, громадяни, які більше трьох місяців не сплачують аліменти, потрапляють до Єдиного реєстру боржників. До тих, хто має борг понад шість місяців, застосовують тимчасове  обмеження у праві керування транспортним засобом, виїзді за кордон, полюванні та користуванні зброєю. Окрім того, боржників штрафують та  за рішенням суду призначають суспільно корисні роботи, а зароблені кошти,  перераховують їхнім дітям.

Інформує Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області.

peredplata