Пенсійне забезпечення учасників АТО на Буковині

Пенсійна служба області особливу увагу приділяє питанню пенсійного забезпечення учасників  АТО/ООС, які визнані особами з інвалідністю внаслідок війни та родинам загиблих учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

На сьогодні на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області перебуває 388 одержувачів пенсій по інвалідності з числа учасників операції об’єднаних сил. Це колишні військовослужбовці Збройних Сил України, органів внутрішніх справ, Держприкордонслужби України, Національної поліції, Національної гвардії. Серед них найбільше осіб з інвалідністю 3 групи – 344, 8 та 36 колишніх військових, визнаних особами з інвалідністю 1 та 2 групи, відповідно.

Середній розмір їх пенсій залежить від причини та групи інвалідності та коливається від майже 6  тисяч гривень  до понад 11 тисяч гривень.

Пенсію в разі втрати годувальника отримують 145  членів сімей  69  загиблих внаслідок антитерористичної операції. Реалізували своє право на пенсійне забезпечення 7 дружин, 70 батьків, 65 дітей та 3 падчерок і пасинків. Середній розмір пенсій у разі втрати годувальника складає майже 4 тисячі  грн.

Працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області у співпраці з представниками місцевих органів силових міністерств та відомств докладають максимум зусиль задля забезпечення якнайшвидшого оформлення та подання документів для призначення відповідних пенсій.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.                                              

peredplata