В Брусниці та інших селах встановили карантинні блок-пости, 19 березня будуть дезінфікувати вулиці.

У кількох селах Чернівецької області від завтра, 19 березня,вечорами проводитимуть дезінфекцію.  Про це під час прямого включення повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, пише АСС.

“Мусимо діяти превентивно. Тому у селах, особливо тих, де встановлені карантинні блок-пости (Брусниця, Грозинці, Бочківці та Колінківці, – авт.), де є доцільність, будемо проводити дезінфекцію доріг, зупинок громадського транспорту та інших місць скупчення людей. Ми обов’язково повідомимо всіх мешканців. Проводитимуть такі роботи будуть від завтра, у вечірній час. Прохання упродовж 3 і більше годин після проведення дезінфекції залишатися вдома”, — заявив Сергій Осачук.

Крім того, в області розмістили додаткові пости в населених пунктах, які потребують додаткової медико-санітарної уваги. “Щоби локалізувати можливий спалах, так само ми встановили медико-санітарні карантинні пости у селах Брусниця, Колінківці, Грозинці та Бочківці. Розуміємо, що мешканці цих сіл можуть бути по-особливому стурбовані. Проте, жодним чином не йде мова про обмеження їхніх прав на вільне пересування. Це більше обмежувальні заходи. Оскільки в цих населених пунктах є дуже багато людей, які повернулися протягом кількох минулих тижнів з європейських країн, де зафіксовано поширення цієї вірусної інфекції. Тому вони мусять перебувати під нашим ретельним наглядом. Дехто з них зараховані до числа контактних осіб, в яких виявили коронавірус”, — сказав Сергій Осачук.

Також на кордонах Чернівецької області вже кілька днів тому запрацювали 5 медико-санітарних карантинних постів.

“Громадяни пересуваються не лише в межах свого населеного пункту, але й відвідують сусідні, роблячи можливим поширення інфекції на більшу площу. Тому ми запровадили відсьогодні 5 медико-санітарних блок-постів на кордоні Чернівецької області: у Вижниці, поблизу Снятина та Заліщиків, а також в Атаках та в Новодністровську”, – повідомляє очільник області. За словами Сергія Осачука, такі карантинні пости надають додатковий медико-санітарний сервіс та проводять інформаційно-просвітницьку роботу для подорожуючих. Останнім дистанційно замірюють температуру та роздають бюлетені з інформацією про те, як діяти у випадку наявності симптомів захворювання.

peredplata