Підвищення зарплати медикам погоджено профільним Комітетом Парламенту.

Підвищення зарплати медикам погоджено профільним Комітетом Парламенту

 

Резюме. Надалі лікар після інтернатури має отримувати 20–25 тис. грн

 

Як ми вже повідомляли, зарплати медичним працівникам буде підвищено вже з 1 вересня 2020 р. На цьому під час щоденного брифінгу 25 серпня 2020 р. наголосив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Коментар Максима Степанова

«Парламентський Комітет з питань бюджету на черговому засіданні погодив Постанову Кабінету Міністрів України про виділення коштів на підвищення заробітної плати медичним працівникам з 1 вересня цього року.

Встановлення цих доплат — це лише перший крок. Зарплата лікаря, який прийшов після інтернатури, має починатися з 20–25 тис. грн. Звісно, це важко зробити одномоментно. Проте вважаю, що з 1 січня 2021 р. заробітна плата медичних працівників має підвищитися радикально. Саме над цим ми працюємо, саме так ми будуємо зараз свої бюджетні запити», — зазначив М. Степанов.

За словами очільника Міністерства охорони здоров’я України, рівень оплати праці у сфері охорони здоров’я зараз майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні, і це неприйнятна ситуація, яку необхідно змінити.

Нагадаємо, що підвищення заробітної плати лікарям передбачено у розмірі 70% посадового окладу, розрахованого за найвищим 14-м тарифним розрядом єдиної тарифної сітки, фахівцям із базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей — у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам — у розмірі 25% мінімальної заробітної плати.

peredplata