В Україні посилять карантин: Кабмін офіційно визначив дати локдауну.

 

Кабінет міністрів повідомив про введення локдауну в Україні. Він почнеться з 8 січня та триватиме до 25 січня.

Про це повідомив прем’єрміністр Денис Шмигаль. Рішення про введення локдауну ухвалять зразу після чергового засідання.

 

“За результатами наших переговорів було прийнято рішення про те, що з 8 по 24 січня наступного року (включно 24 січня) в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження, назвемо їх “зимові канікули заради безпеки”. Це робиться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі, зокрема, і після новорічний свят”, – зазначив очільник Кабміну.

Що заборонять під час локдауну

Відповідно до постанови, на період локдауну заборонено відвідування усіх закладів освіти, окрім дошкільної та спеціальної.

Заборонена робота кафе, барів, ресторанів, крім на виніс і на доставку. У готелях заборонено роботу ресторанів з 23-ої години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.

Заборонено приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності.

Заборонено приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності. Заборонена робота салонів краси, закладів культури, фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних.

Заборонена діяльність непродовольчих ринків.

Також є заборона на приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом.

Заборонено проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших, у тому числі новорічних) заходів, крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та спортивних заходів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів, за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Громадський транспорт продовжить роботу. Працюватимуть готелі, банки, продуктові, аптеки, поштові оператори.

peredplata