Журналіст Петро Кобевко і газета “Час” проти антиукраїнських газових магнатів: “Чернівцігаз” затягує розгляд справи у суді.

У четвер, 8 квітня, відбулося засідання Господарського суд Чернівецької області, який розглядає судову справу за позовом приватної компанії “Чернівцігаз” проти редакції чернівецької газети “Час”. 

Попри те, що справа розглядається за спрощеною процедурою, як пояснив головуючий на засіданні суддя Гончаренко, тобто вже сьогодні її можна було розглядати по суті, за процесуальним клопотанням позивача розгляд справи відклали. Підставою стало бажання адвоката “Чернівцігазу” підготувати письмові заперечення на позицію редакції газети “Час”. Своєчасно надіслані відповідачем заперечення на адресу позивача, що засвідчує накладна Укрпошти, на підприємстві нібито не встигли вчасно отримати, тому вони повернулися назад відправнику.  

Присутній на засіданні головний редактор газети “Час” Петро Кобевко вважає, що представники “Чернівцігазу” таким чином просто затягують розгляд справи по суті. 

Редакція газети «Час» ще три роки тому розірвала будь-які стосунки з газовими господарствами, які знаходяться на території нашої області. Ще у березні 2019 року припинено будь-яке постачання, транспортування, розподілення і споживання газу редакцією газети «Час».

– Однією із причин цього стало те, що у роки війни з Росією, окупації Криму та боїв на Донбасі, ми не можемо і не хочемо платити державі-агресору, – пояснив Петро Кобевко. – Ми знаємо, що гроші за газ потім йдуть на зброю та найманців, котрі вбивають українців на Сході України. Ми знаємо, що «Чернівцігаз» очолює Віктор Горда, родичі котрого служать у ФСБ Росії на генеральних посадах. Його заступник близький родич агресивного регіонала Михайла Папієва. Сама фірма «Чернівцігаз» належить проросійському олігарху Дмитру Фірташу, який знаходиться у Відні під санкціями США.

– Ми були одні зі перших, хто пізнав антиукраїнську суть газових магнатів. Але вони не такі прості, як декому здається. Ще раніше ці підлі вороги передбачили, що  може статися подібне і люди дізнаються про їхні підлі і ворожі дії. І тоді вони розірвуть будь-які стосунки з ними. Аби цього не сталося, газові глитаї створили безліч різних організацій довкола газових труб. Це й якісь «газзбути», «газрозпридільники», «газпостачальники» і їм подібні. Обклалися високооплачуваними юристами, підготували договір, де заклали юридичні капкани, які не всім відомі.

– Коли ми відмовилися від газу, нам почали надходити різні рахунки за транспортування, за розподілення і т. д. і т. п. І тепер нас знову позивають до суду. Вимагають оплат, – каже Петро Кобевко. 

Немає опису світлини.

http://buknews.com.ua/page/gurnalist-petro-kobevko-i-hazeta-chas-proty-antyukrainskykh-hazovykh-mahnativ-chernivtsihaz-zatiahuie-rozhliad-spravy-u-sudi.html?fbclid=IwAR1aphlRnXpNB9LhwB2U_1ji2U8NUQQvJ6_oOun_mNEox_s1cXgc2jl15no

peredplata