Чернівці готові приймати дітей з Донбасу, терористи не відпускають їх

Чернівці готові приймати дітей з Донбасу, терористи не відпускають їхОздоровчий табір на базі Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату для 160 дітей з Луганська 12 липня не зміг розпочати свою роботу. Терористи не випустили організовану групу дітей до Чернівців, не зважаючи на те, що на околицях Луганська точаться бої, під обстріл потрапляють житлові мікрорайони, школи, дитячі садки.

Про це повідомили у прес-службі міськради Чернівців.

З огляду на ситуацію, що склалася, впродовж останніх трьох днів батьки намагалися вивезти дітей із Луганська самотужки. Станом на 14 липня до Чернівці дібралися перші 9 дітей з батьками. Ще кілька дітей перебувають в дорозі. Міський голова Олексій Каспрук звернувся до Асоціації міст України з проханням допомогти доправити до Чернівців на відпочинок та оздоровлення дітей із міст Луганської та Донецької областей, які вже звільнені від терористів.

Наразі дітей, які прибувають у Чернівці, із зазначених областей, поселяють у військово-спортивному ліцеї-інтернаті. Ними опікуються волонтери та чернівецькі педагоги, за першим зверненням допомогу охоче надають підприємці.

Міський голова Олексій Каспрук 14 липня особисто перевірив умови перебування дітей. Він зокрема звернув увагу на забезпеченість кімнат необхідним інвентарем, цілодобове гаряче водопостачання, справність санітарних вузлів, організацію харчування, наявність вільного доступу до WiFi, можливість організації змістовного дозвілля.

peredplata