Чернівецькі підприємства відзвітували про мільйонні контракти

Перший звіт про контрольовані операції у межах адміністрування трансфертного ціноутворення подали 6 представників великого бізнесу Чернівців.
Нагадаємо, що контрольованими визнаються операції за умови, що загальна сума здійснених операцій платника податків з кожним контрагентом дорівнює або перевищує 50 мільйонів гривень (без урахування податку на додану вартість) за відповідний календарний рік. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Відповідно Закону України від 13.05.2014 року № 1260-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення трансфертного ціноутворення», який набув чинності 30 травня 2014 року, перший звіт з трансфертного ціноутворення необхідно було подати до 1 жовтня цього року.

У платників є можливість самостійно коригувати грошові зобов»язання, пов»язані зі зміною цін у контрольованих операціях за період з 1 вересня 2013 року до 31 грудня 2014 року, без штрафних санкцій.

Крім того, до кінця року (раніше діяла норма до 1 вересня 2014 року) застосовуватимуться штрафні санкції у розмірі 1 гривні за помилки, допущені при розрахунку грошових зобов’язань відповідно до норм статті 39 Податкового кодексу України.

peredplata