Банківські депозити чернівчан додали до бюджету 15 млн. грн.

З початку введення в дію оподаткування пасивних доходів (з 1 серпня 2014р.) фінустановами Чернівців перераховано до державного бюджету 14,6 млн. грн. податку на відсотки по депозитах. Цьогоріч бюджет вже поповнили 10 млн. грн. від оподаткування пасивних доходів. Про це повідомляє
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що змінами до Податкового кодексу України, внесеними Законом України від 28 грудня 2014 року N 71-VIII, передбачено підвищення ставки оподаткування пасивних доходів з 15 відсотків до 20 відсотків (крім дивідендів по акціях та корпоративних прав, нарахованих резидентами – платниками податку на прибуток підприємств).

Так, пунктом 167.1 статті 167 Податкового кодексу України встановлено ставку оподаткування у розмірі 15 відсотків бази оподаткування щодо нарахованих (виплачених, наданих) доходів, крім випадків, визначених у пунктах 167.2 – 167.5 цієї статті Кодексу.

Відповідно до підпункту 167.5.1 пункту 167.5 статті 167 Кодексу ставку податку до бази оподаткування встановлено у розмірі 20 відсотків для пасивних доходів, у тому числі нарахованих у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, що виплачуються інститутами спільного інвестування (крім зазначених у підпунктах 167.5.2 цього пункту).

Згідно з підпунктом 167.5.3 пункту 167.5 статті 167 Кодексу для цілей розділу IV Кодексу термін «пасивні доходи» означає, зокрема, такі доходи:
– проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок;
– проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках;
– інші проценти (у тому числі дисконтні доходи);
– процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом;
– плата (відсотки), що розподіляється відповідно до пайових членських внесків членів кредитної спілки.

peredplata