В ОПОРІ вважають, що Михайлішин задобрює виборців

Кандидат на посаду Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин 20 травня продовжив справу щодо задобрювання виборців методом порушення закону. Разом із депутатом Чернівецької міської ради Володимиром Бешлеєм вони були присутні на зборах громадян, які відбувалися в дитячому садочку № 2, що розташований за адресою вул. Узбецька, 29. Збори були приурочені відкриттю відремонтованого приміщення однієї з груп садочку.

Під час зборів Віталій Михайлішин заявив, що він витратив приблизно 40 тисяч гривень на завершення ремонту групи в дитсадку, а сам ремонт проводився останні три тижні [ОПОРА – під час проведення виборчої кампанії].

Громадянська мережа ОПОРА вважає, що такі дії кандидата на посаду Чернівецького міського голови можна трактувати як порушення ч. 4. ст. 53 закону України \”Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів\”:

Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерей, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора політичної партії, місцева організація якої є суб\’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує п\’яти відсотків мінімального розміру заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Спостерігач ОПОРИ ще зранку 20 травня особисто поспілкувався із завідувачкою ДНЗ №2 Марією Скринник, як повідомила, що за кошти Віталія Михайлішина в групі були встановлені сантехніка, ламінат та обладнані відкоси дверей. Із пропозицією «допомогти» до неї на минулому тижні звернувся депутат міськради Володимир Бешлей. За словами Марії Скринник, вона повідомила про факт такої «допомоги» управління освіти Чернівецької міської ради. Кошти навчальному закладу не передавали, а самостійно закуповували необхідне, замовляли робітників.

Нагадаємо, що кандидат на посаду Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин уже «відзначався» таким же порушенням, коли встановлював дитячий майданчик за адресою м. Чернівці, провулок Узбецький, 7

Під час відкриття вказаного майданчика Віталій Михайлішин говорив і про встановлення іншого майданчика. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА сьогодні віднайшов місце (вул. Руська, 287Б), де буквально вчора був встановлений брендований майданчик, як і перший, надписом «Здійснюємо дитячі мрії! Віталій МИХАЙЛІШИН». Місцеві мешканці повідомили, що відкриття цього майданчика має відбутися у четвер чи п’ятницю.

В ОПОРІ вважають, що Михайлішин задобрює виборців

peredplata