Максим Бурбак: Парламент не визнає президентські вибори РФ у Криму

Максим Бурбак: Парламент не визнає президентські вибори РФ у КримуУкраїнський парламент повинен звернутися до світової спільноти і запобігти так званим виборам президента Росії на українській території.

Про це заявив керівник фракції \”Народний фронт\” Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни.

Він підкреслив, що \”Народний фронт\” зареєстрував проект постанови про звернення Верховної Ради до міжнародного співтовариства у зв\’язку із незаконною підготовкою виборів президента Росії на тимчасово окупованій частині території України – в Автономній республіці Крим та Севастополі.

\”Процес підготовки виборів і утвердження окупаційного режиму в Криму і на Донбасі супроводжується систематичним і масштабним порушенням прав місцевого цивільного населення, репресіями, вбивствами, тортурами. Цинізм путінських вбивць добре відстежується на даті, яку вони вибрали для голосування, щоб підкреслити свій реваншистський та агресивний настрій – це 18 березня, четверта річниця анексії Криму\”, – наголосив керівник фракції.

Максим Бурбак підкреслив, що у 2016 році український парламент також виступив проти голосування в окупованому Криму, під час так званих \”виборів\” у Держдуму. Тоді, за ініціативи Арсенія Яценюка, Верховна Рада ухвалила постанову про невизнання виборів до Держдуми в цілому з відповідними правовими наслідками.

\”Сьогодні парламент має так само звернутися до всього світу з вимогою запобігти так званим виборам Путіна на українській території. Крим і Донбас офіційно визнані окупованими територіями. Ми закликаємо парламент якнайшвидше проголосувати за цю постанову\”, – наголосив Максим Бурбак.

peredplata